Raspušten HDZ-ov temeljeni ogranak Bol: Škorić smijenio i sina i Igora Lučića

Nastavlja se čišćenje unutar splitskog HDZ-a. Nakon već nekoliko raspuštenih temeljnih ogranaka, prošlog tjedna došlo je do raspuštanja i onog na Bolu, kojeg je vodio Mislav Lučić, sin Igora Lučića, nekadašnjeg državnog tajnika za e-Hrvatsku i partnera Ive Sanadera s krstarenja na Malo vitra. 

Igor Lučić bio je na službenom putu pa o raspuštanju ogranka nije ništa znao, a sin mu ništa još službeno nije dobio. Kaže da je ogranak bio aktivan i da neaktivnost nikako ne može biti razlog za smjenu i raspuštanje. 

A predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić navodi da je upravo to bio razlog za kadrovske promjene na čelu ogranka. Slično obrazloženje dano je i za ogranak na Spinutu kojeg je vodio Zoran Butić, Škorićev protukandidat na izborima. I Lučić mu je bio protukandidat pa se logično nameće pitanje je li u pitanju revanšizam, odnosno, kažnjavanje protukandidata i onih koji su bili za njih, a ne za aktualnog predsjednika splitskog HDZ-a. 

– Ni slučajno. Oni koji me poznaju, znaju da nisam takav. Moja politika je zajedništvo, a mogu reći da HDZ nikada nije bio jedinstveniji. Nikakvog revanšizma nema, na raspuštanje ogranaka smo se odlučili zbog neaktivnosti, a neki ogranci su ostali i bez predsjednika – kategorički demantira Škorić špekulacije da se sveti protukandidatima za prvu fotelju splitskog HDZ-a. 


POSLJEDNJE DODANO: