NEPOVOLJNI UVJETI

Jutros neki avioni nisu mogli sletjeti u Zagreb, letovi su preusmjereni za Pulu

Zračna luka Zagreb jutros je bila prekrivena gustim oblacima magle, stvarajući izazovnu situaciju za dolazne i odlazne letove. Prema najnovijem izvještaju Avioradara, ovi meteorološki uvjeti rezultirali su značajnim preusmjeravanjem letova i nekoliko sati čekanja u zračnom prostoru.

Croatia Airlines, jedan od vodećih zračnih prijevoznika u regiji, bio je primoran preusmjeriti svoje jutarnje letove iz Dubrovnika, Splita, Sarajeva i Skoplja za zračnu luku Pulu, gdje su avioni čekali povoljnije uvjete za slijetanje. Istovremeno, teretni zrakoplov tvrtke Swift Air, koji je trebao sletjeti u Zagreb, odlučio je promijeniti svoju rutu i sletjeti u Beograd kako bi izbjegao rizik od nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Air Serbia, Fleet Air i Turkish Airlines su također bili među zrakoplovima koji su se suočili s dugim čekanjima u zračnom prostoru prije nego što su konačno dobili zeleno svjetlo za slijetanje. Nakon gotovo dva sata u holdingu, Air Serbia je uspio sigurno sletjeti u 9:25 sati po lokalnom vremenu, slijedeći ga su Fleet Air i Turkish Airlines.

Ovaj incident uzrokovao je poremećaje za putnike koji su trebali nastaviti putovanje iz Zagreba prema drugim odredištima.

POSLJEDNJE DODANO: