NOVI SMJER

Jakov Vetma: “Voditi tvrtku preko medija nije korektno, a kamoli platiti 145 tisuća eura bez da znamo detalje navodnog duga!”

Načelnik Općine Klis, Jakov Vetma istaknuo je važne korake u poboljšanju kvalitete javnog prijevoza, naglašavajući ulaganja i suradnju s relevantnim dionicima.

U svojoj nedavnoj objavi na društvenim mrežama, načelnik Vetma je podsjetio na nedavne promjene u javnom prijevozu, ističući da Općina Klis nije štedjela napore u unapređenju ovog ključnog aspekta života svojih stanovnika. Nabavkom dva nova autobusa i aktivnim sudjelovanjem u sufinanciranju ostalih autobusa, kao i u plaćanju dugova prijašnjih uprava, Općina je pokazala predanost boljem javnom prijevozu.

Nije bilo davno kada su nas ovakvi autobusi vozili. Općina Klis kupila je dva nova, sudjelovali smo u troškovima sufinanciranja ostalih autobusa kao i plaćanju dugova prijašnjih uprava. S 300.000 00 kuna godišnje došli smo brzo na isto toliko eura sufinanciranja javnog prijevoza. Prilikom ukidanja nekih linija, za našu zagoru, angažirali smo interventno drugog prijevoznika i plaćali. I nikad nam nije bilo teško ulagati napor u poboljšanje kvalitete javnog prijevoza. Tvrtka Promet bila je korektna u mnogim izmjenama koje smo tražili, a sve na zahtjev naših stanovnika. I hvala im na tome.

Međutim, Vetma je istaknuo i važnost transparentnosti i odgovornog upravljanja javnim sredstvima. Izrazio je zabrinutost zbog nedostatka detaljnih informacija o plaćanju određene sume novca bez jasnog obrazloženja. Naglasio je kako nije pravedno prema građanima plaćati iznose bez transparentnosti i detaljnih informacija te je pozvao na zajednički napor kako bi se osigurala transparentna komunikacija i odlučivanje.

Ne bi bilo pravedno i pošteno prema našim stanovnicima da 145.000,00 eura platimo bez da znamo detalje. Nije korektno voditi tvrtku koja osigurava važnu javnu uslugu preko medija. Zato ćemo učinit sve da pronađemo zajednički jezik s upravom i većinskim vlasnikom, Gradom Splitom i zajedno učinimo Promet još jačim i boljim. Ne zbog nas koji vodimo gradove i općine već zbog naših stanovnika – stoji u objavi.

POSLJEDNJE DODANO: