OPASNOST POD KORAKOM

Detalji napada poskoka kod Vrgorca

U utorak u jutarnjim satima, žena iz Vrgorca doživjela je napad poskoka dok je radila u svom vrtu. Prema informacijama koje je dao njen sin, žena je primijetila ugriz poskoka za svoj gležanj dok je čupala mladi luk. Brzo je reagirala i obavijestila svog brata koji je bio u blizini. Uprkos ugrizu otrovnice, žena je ostala smirena i nije paničarila, prenosi 24 sata.

Sin žrtve je izjavio da ju je brat odveo automobilom u Dom zdravlja u Vrgorac, odakle je zatim prebačena hitnom pomoći u Split. Tamo je primila potrebnu terapiju i protuotrov, te se njeno stanje sada smatra stabilnim. Ona se trenutno nalazi na odjelu infektologije u Kliničkom bolničkom centru Split.

Otrovnice, poput poskoka i riđovki, postaju sve prisutnije u selima Dalmatinske zagore, posebno zbog iznimno blage zime ove godine. Njihov oprez postaje ključan dok se krećemo po prirodi, a sve manje ljudi u selima dodatno otežava situaciju. Interesantno je napomenuti da otrovnice više ne zadržavaju svoje stanište samo u kamenjarima, već ih možemo naći i u gustim šumama.

Ove nedjelje, planinari su na Biokovu, na visini od devetsto metara, u razmaku od samo pola sata naišli na poskoka i riđovku. Ovo jasno pokazuje potrebu za oprezom i pažljivim kretanjem u prirodi, posebno u područjima gdje su otrovnice prisutne.

POSLJEDNJE DODANO: