MAJSTORICA NA POLJUDU

Jadran pobijedio Mladost za plasman u finale prvenstva Hrvatske!

Teže od očekivanog, aktualni prvak Hrvatske Jadran eliminirao je Mladost u polufinalu prvenstva Hrvatske, te će u finalu odmjeriti snage s Jugom. Dakle, repriza prošlogodišnjeg finala u kojem je klub sa Zvončaca prvi put postao prvak.


Jadranu je za prolaz protiv Mladosti trebala majstorica, to je definitivno iznenađenje. Naime, Žapci su u drugoj utakmici šokirali splitski klub s 15:11 u Zagrebu, pritom su posljednju četvrtinu dobili sa 7:2. Prva je utakmica, inače, završena s 15:5, pa nitko nije mislio da Mladost može bilo što napraviti u revanšu. Ipak, Mladost je srušila sve prognoze, izborila majstoricu i onda se solidno držala u bazenu na Poljudu. Završilo je s 12:9 za Jadran, po četvrtinama 5:2, 2:0, 0:3, 5:4.


Kad je Pejković u 15. minuti povisio na 7:2, izgledalo je da bi pobjeda Jadrana mogla biti osigurana puno prije kraja. Mladost se probudila u trećoj četvrtini, ostavila domaćina bez pogotka, a sama postigla tri za 7:5 uoči raspleta. Mladost se opirala još do sredine posljednje četvrtine kad su Čagalj i dvaput Marinić Kragić pogađali za 11:6.

POSLJEDNJE DODANO: