PRIGODNI PROGRAM

Izložba pedagoškog projekta “Kambelovska ljubavna priča – Mihovil Cambi i njegova Karmela”

U petak, 23. veljače, u 19 sati, u Muzeju grada Kaštela u Kaštel Lukšiću, svečano je otvorena izložba pedagoškog projekta “Kambelovska ljubavna priča – Mihovil Cambi i njegova Karmela”. Ova izložba predstavlja završni dio dugogodišnjeg rada Pedagoškog odjela Muzeja grada Kaštela, koji je trajao od 2018. godine do danas.

Projekt, koji se provodio kroz različite oblike aktivnosti, kulminirao je ovom izložbom koja je kombinirala multimedijalne i klasične izložbene elemente. Posjetitelji se imaju priliku upoznati s pričom o Mihovilu Cambiju i njegovoj Karmeli na zanimljiv i edukativan način.

Ovaj pedagoški projekt posebno je zamišljen za djecu, a organizatori planiraju nastaviti s radom kroz raznovrsne muzejske radionice i u budućnosti. Kroz ovo dugotrajno angažiranje, Muzej grada Kaštela želi potaknuti interes mladih za kulturnu baštinu i povijest svog kraja.

Ova izložba predstavlja značajan korak u promicanju kulturne svijesti među mladima i ukazuje na važnost kontinuirane edukacije kroz muzejske aktivnosti. Muzej grada Kaštela nastavlja svoju misiju očuvanja i promicanja kulturne baštine kroz inovativne i edukativne programe, te se veselimo budućim aktivnostima koje će donijeti nova saznanja i iskustva.

POSLJEDNJE DODANO: