OSTAJU VJERNI

Hrvatska i dalje na listi top destinacija Njemačke unatoč kriznim vremenima

Unatoč turbulentnim vremenima, Nijemci su i ove godine optimistični u planiranju putovanja, s Hrvatskom rangiranom na četvrtom mjestu među omiljenim destinacijama. Prema podacima iz nedavne Reiseanalyse 2024, koja je objavljena uoči svjetske turističke burze ITB Berlin, 73 posto Nijemaca planira putovanja u 2024. godini, prenosi INDEX.HR.

Institut FUR. (Forschungsgemeinschaft Urlaub und Reisen) proslavlja 30 godina rada, a predstavio je prve rezultate analize putovanja iz Njemačke za 2024. godinu. Njihova istraživanja pokazuju da će Nijemci i dalje preferirati putovanja, ali će tražiti povoljnije i bliže destinacije zbog potencijalno nižeg budžeta.

Prema Reiseanalyse 2024, Bavarska ostaje na prvom mjestu među destinacijama unutar Njemačke, dok su Španjolska, Italija i Turska i dalje među najpoželjnijim stranim destinacijama. Španjolska se posebno ističe s porastom udjela na njemačkom turističkom tržištu, dok Hrvatska zauzima četvrto mjesto s povećanjem tržišnog udjela.

Iako su Nijemci izrazili namjeru da budu oprezniji s potrošnjom, planirajući slične iznose kao u prethodnoj godini, očekuje se da će i dalje trošiti prosječno oko 1.300 eura po osobi na putovanjima dužim od pet dana. U 2023. godini, Nijemci su potrošili rekordnih gotovo 87 milijardi eura na duža putovanja na odmore, što ukazuje na nastavak rasta turizma unatoč izazovima.

Ukupno, ovi podaci sugeriraju da će Hrvatska ostati privlačna destinacija za njemačke turiste u 2024. godini, ali će se možda suočiti s konkurencijom jeftinijih opcija na tržištu putovanja.

POSLJEDNJE DODANO: