STRAŠNA TRAGEDIJA

Hrvat ubijen u brutalnom napadu u Dublinu: Spasio je četiri života donacijom organa

Obitelj Josipa Štroka, 31-godišnjaka iz Hrvatske, koji je preminuo prošle srijede nakon napada u južnom Dublinu, kazala je da je donirao organe. Unatoč tragičnom gubitku, Štrok je posthumno spasio najmanje četiri života. – piše Dublin Live.

Strok je bio žrtva napada dok je hodao kući u pratnji svog prijatelja Davida Družineca, 28-godišnjaka, 30. ožujka. Pretrpjeli su napad bande, a Štrok je zadobio teške ozljede glave. Unatoč naporima liječnika, njegove ozljede su bile preteške i odlučeno je isključiti aparate za održavanje života u bolnici Tallaght 3. travnja.

Nakon Strokove smrti, njegova obitelj odlučila je donirati njegove organe kako bi pomogla drugima. Ostali organi u njegovom tijelu bili su netaknuti, što je omogućilo donaciju i spašavanje života drugih.

Istraga napada još uvijek je u tijeku, a policija u Clondalkinu poziva svjedoke da se jave.

Družinec je izjavio kako su on i Štrok nakon kupovine hrane i pića u trgovini razgovarali na hrvatskom jeziku. Bili su izloženi uvredama i prijetnjama od strane bande, što je kulminiralo napadom. Družinec se sjeća da su ih napadači iznenadili, a sam napad ostavio je trajne posljedice.

POSLJEDNJE DODANO: