Baterije za dječja slušna pomagala od idućeg tjedna ponovno na teret HZZO-a

Ministar zdravlja Rajko Ostojić uputio je danas u Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) službeni zahtjev da se u Popis ortopedskih i drugih pomagala uvrste baterije za slušne uređaje za osobe oštećena sluha, s time da se to pravo odnosi na djecu do 18. godine starosti i osigurane osobe na redovnom školovanju, a u HZZO-u očekuju da će to pitanje biti riješeno već idućeg tjedna.

U Ministarstvu zdravlja očekuju da se žurno, već u utorak, 29. travnja, održi telefonska sjednica Upravnog vijeća HZZO-a i da se taj prijedlog Ministarstva prihvati.

U HZZO-u kažu da su pokrenuli hitnu proceduru za izmjenu Pravilnika o pomagalima te sazvali Povjerenstvo za ortopedska i druga pomagala koje bi, kako se doznaje, prijedlog Ministarstva trebalo razmotriti u ponedjeljak, 28. travnja.

Tražit ćemo da odluka Upravnog vijeća HZZO-a stupi na snagu dan poslije hitne objave u Narodnim novinama. Očekujemo da će to biti gotovo već idućeg tjedna, a da ljudi imaju do tada dovoljne zalihe baterija, rekla je Hini zamjenica ravnatelja HZZO-a Tatjana Prenđa.

POSLJEDNJE DODANO: