A NI HDZ

Grmoja: “Nećemo podržati Milanovića za premijera”

Most bi volio da su građani birali promjene, ali to se nije dogodilo. Smatraju da su ostvarili dobar rezultat, ali njime ne mogu biti zadovoljni s obzirom na to da je HDZ osvojio previše mandata.

Sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja u u razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV Sabinom Tandara Knezović.

”Voljeli bismo da su građani birali promjene”

Ostvarili smo dobar rezultat. Ne možemo njime biti zadovoljni s obzirom na to da je HDZ po nama ostvario uspjeh – dobio je previše mandata s obzirom na izlaznost. Očekivali smo da će ova izlaznost dovesti do slabijeg rezultata HDZ, ali mi smo ostali relevantna politička snaga, jedina prava antikorupcijska snaga od centra na desno tako da u tom smislu možemo biti zadovoljni – kazao je Nikola Grmoja.

No, voljeli bismo da su građani u većoj mjeri birali nekakve promjene, ali to se nije dogodilo – dodao je.

“Sve ovisi o Domovinskom pokretu”

Tko će (prije) sastaviti Vladu, sad je jedno od ključnih pitanja, a u tome bi veliku ulogu mogli igrati mandati Domovinskog pokreta (DP).

Sve ovisi o Domovinskom pokretu – smatra i Grmoja, koji je podsjetio da je DP jako napadao Andreja Plenkovića u kampanji: “To su bile teške riječi koje su padale i od strane Stipe Mlinarića Ćipe i od strane Ivana Penave i ostalih aktera iz Domovinskog pokreta. Sad je na njima.”

Vidimo sad razne spekulacije, čitam sad naslovnice – čeka se Most. Za što se čeka Most? Nema nikakve matematike bez Domovinskog pokreta. Ako bi u DP-u ili u nekompromitiranom dijelu DP-a postojala nekakva volja za stvaranjem nekakve koalicije od DP- ili dijelova DP-a, Mosta pa prema lijevom centru, mogli bismo o tome razgovarati, ali čini mi se da u ovom trenutku takve matematike nema – kazao je Grmoja.

”HDZ nas sigurno neće zvati”

HDZ nas sigurno neće zvati – mi smo svojim biračima jasno rekli da želimo HDZ poslati u oporbu i tu nema nikakvog kompromisa i razgovora. Most je čvrst i jedinstven po tom pitanju. Što se tiče ostalog, mi smo kandidirali mene kao premijera jer smo smatrali da mogu osigurati taj obračun s korupcijom, ali vidimo sada da matematike za tako nešto u ovom trenutku nema. Čeka se odluka Domovinskog pokreta i onda ćemo vidjeti – kazao je Grmoja.

Čitam naslove da SDP prikuplja potpise, ali čini se da su to nekakvi spinovi. Ja sam se čuo s nekim zastupnicima koji su navedeni, nitko tu nije još ništa potpisao, uostalom, tu čak i s nama, ako gledamo cjelokupnu oporbu, ima 68 ruku – tu nema nikakve matematike za sastavljanje većine – kazao je Grmoja. Osim, dodao je “ako bi se DP odlučio za to”.

“Nema podrške za Vladu Zorana Milanovića”

Ono što je sigurno jest da mi imamo izglasano na našim tijelima da mi ne bismo Zorana Milanovića podržali kao kandidat za premijera. Jasno je tko je naš kandidat – poručio je Grmoja.

Što se tiče podrške manjinskoj Vladi iz Sabora, kazao je da oni nisu izašli pred svoje birače s takvom porukama: ”I sigurno ih nećemo varati.”

Osim što ne bi podržali Milanovićevu Vladu, ne bi nikad podržali ni Vladu HDZ-a ili ušli u Vladu s HDZ-om, naglasio je Grmoja.

On smatra kako je sasvim jasno i da je dobar dio manjinaca uz Andreja Plenkovića, a ne Milanovića: “Oni gledaju gdje je stabilnija Vlada, cijelo vrijeme su ga podržavali i uvjeren sam da su tamo, uostalom, ne oglašavaju se niti iz SDP-a dolaze informacije da računaju na njih.”

“Treba nam antikorupcijska Vlada, ali ne SDP-ova”

Trebala bi nam antikorupcijska Vlada, ali ne SDP-ova jer SDP se dokazao kao nesposoban u tom obračunu s korupcijom. Imali su osam godina vlasti, nisu ništa napravili , potrebne su nam nove nekompromitirane snage – poručio je, prenosi Dnevnik Nove TV.

POSLJEDNJE DODANO: