TREBA TRAŽITI DRUGA RJEŠENJA

Gradonačelnik Solina žestoko protiv podizanja cijena vode: “Građanima je to previše”

Danas se, nastavno na jučerašnju konferenciju za medije organiziranu od strane splitskog gradonačelnika Ivice Puljka, u prostorijama Gradske vijećnice grada Solina održala konferencija na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Solina, Dalibor Ninčević i gradonačelnik Kaštela, Denis Ivanović.

Naime jučer na konferenciji pričalo se o podizanju cijena vode s obzirom na to da u tvrtki Vodovod i kanalizacije, prema riječima Puljka, vlada kaos koji je uzrokovao bivši direktor te da će se tome jedino stati na kraj povećanjem cijena vode u kućanstvu.

Predložili smo da se radi prevladavanja stanja poveća cijena vode, ali na jučerašnjoj sjednici Skupštine Vodovoda i kanalizacije HDZ-ova većina to nije prihvatila, dodao je Puljak.

Većina referirajući se na HDZ-ove načelnike i gradonačelnike. Jednako tako njegov zamjenik Antonio Kuzmanić jučer je upozorio je da će, ako se cijena vode ne poveća, iduće godine Vodovod i kanalizacija imati gubitak od šest milijuna eura.

S obzirom da su gradonačelnik Solina i Kaštela bili na strani koja ne podržava podizanje cijena danas su demantirali jučerašnje izjave.

Jučer je bilo rečeno kako su HDZ gradonačelnici i načelnici tijekom glasovanja o odluci cijene vode bojkotirali, a ja vam kažem da to je daleko od istine. Jer za odluku o poskupljenju vode u kućanstvu kojih je ispalo 19 posto je glasovao grad Split, općina Marina, Muć, Lećevica, Prgomet. A protiv su bili Solin, Kaštela, Podstrana, Trogir koji je na vlasti SDP i Šolta je bila suzdržana. Tako da je ta izjava daleko od istine, kazao je Ninčević.

Naglasio je kako je ovo važna odluka za građane i kako nije jednostavna te da on kao gradonačelnik mora reagirati, a grad Split iako najveći suvlasnik Vodovoda i drugih komunalnih tvrtki ne može i neće s pozicije sile govoriti što bi ostali u Županiji trebali raditi.

Pojasnio je kako je i Solin kao grad ostao bez značajnih prihoda, ali da u povećanju cijena i terećenjem građana nisu pronašli rješenje.

Ja sam na skupštini predložio što se može napraviti u Vodovodu i kanalizacijama prije nego krenemo teretit građane s poskupljenjem. Pazite djelatnicima Vodovoda su podignute plaće za nekih 18, 19 posto i neka su male su plaće svima, i to treba reći. Ali zamislite kako je građanima koji rade u trgovinama ili negdje drugo koji njihov rast plaća ne prati inflaciju. I po njihovim novim računicama u četveročlanoj obitelji koji troše 10 kubika vode, kubik vode bi bio 4 eura. A nekima je to puno, to u globalu i je puno. Mi smo svjesni činjenice da cijene rastu i u kakvom se vremenu nalazimo i da će doći do nekakvih promjena. Ali ovo je prevelik prijedlog cijene, dodao je Ninčević.

POSLJEDNJE DODANO: