GUSARSKA FEŠTA

[FOTO] Veseli Omiš proslavio Dan grada uz Nenu Belana

Jučer je slikoviti grad Omiš živopisno proslavio Dan grada, a događanja su oduševila brojne posjetitelje. Centralni događaj bio je veliki koncert Nene Belana & Fiumensa, kojim je najavljeno ljeto ispunjeno glazbom, plesom i veseljem.

Proslava je započela rano ujutro svečanim polaganjem vijenaca na Vrisovačkom gradskom groblju u spomen na poginule za domovinu, a zatim je uslijedilo odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Hrvatskom veteranskom parku. Program je nastavljen svečanom sjednicom Gradskog vijeća i dodjelom javnih priznanja Grada Omiša. U 10 sati, Omiški gradski orkestar je u svečanom mimohodu izveo “Pozdrav gradu”, nakon čega je uslijedila procesija i svečana euharistijska proslava koju je predvodio monsinjor Ranko Vidović.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, večernji program je održan na Poljičkom trgu, gdje je gastronomski spektakl “Vridne ruke” u organizaciji Ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Omiš privukao mnoge posjetitelje. Posjetitelji su uživali u autentičnim jelima poput gusarskog janjca s bižima, gusarskog gulaša s hobotnicom i bobom, ribljeg rižota, neizostavnog Poljičkog soparnika, domaćih štrudli i mnogih drugih delicija. Glazbenu atmosferu upotpunila je ženska klapa Mirabela CZK Omiš.

Vrhunac večeri bio je koncert Nene Belana & Fiumensa koji je započeo u 20:30 sati. Nakon njihovog nastupa, DJ Tomek preuzeo je pozornicu i osigurao da zabava traje do kasno u noć. Atmosfera je bila izuzetno vesela, a posjetitelji su uživali u glazbi i plesu. A kako je to izgledalo pogledajte u fotogaleriji našeg Marina….

POSLJEDNJE DODANO: