UPALJEN METEOALARM

Evo kakvo nas vrijeme očekuje za Uskrs: Stiže velika promjena

Suho, sunčano i toplo vrijeme očekuje se ovog Uskrsnog vikenda i na sam blagdan, prognozirao je Državni hidrometeorološki zavod. No, unatoč stabilnom vremenu, mnogima bi planove mogao poremetiti vjetar koji će ove subote puhati duž obale, a na Uskrs u cijeloj Hrvatskoj.

– Pretežno ili djelomice sunčano te iznadprosječno toplo, na Jadranu i vjetrovito. Uz povremeno više oblaka poslijepodne na sjevernom Jadranu lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, u gorju i jak. Na Jadranu će puhati jako i olujno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25, na istoku i do 28 °C – najavljuje DHMZ.

Međutim, duž obale upaljen je ove subote žuti Meteoalarm zbog vjetra, kao i narančasti alarm na Jadranu s mogućim udarima i do 95 km/h. Vjetar se tako očekuje i u unutrašnjosti na sam Uskrs s udarima do 40 km/h. Nakon sunčanog vikenda, meteorolog Dragoslav Dragojlović za HRT je najavio je promjenu vremena u ponedjeljak. 

 – Na Uskrs u unutrašnjosti pretežno sunčano. U ponedjeljak i utorak promjenjivo, mjestimice s kišom, pa i u obliku pljuskova s gramljavinom. Bit će vjetrovito s umjerenim i jakim južnim i jugozapadnim vjetrom koji će u utorak oslabjeti. U nedjelju i utorak neuobičajeno toplo, a u utorak svežije, premda i i dalje s temperaturom višom od prosjeka – objasnio je.

– I na Jadranu u nedjelju uglavnom suho i pretežno sunčano. U ponedjeljak promjenjivo, ponegdje s kišom i grmljavinoma, a u utorak malo kiše većinom na sjevernom dijelu. Puhat će jako i olujno jugo i južni vjetar koji će u utorak oslabjeti – najavio je meteorolog.

Prekida u prometu nema zbog vjetra ove subote, objavio je to HAK, no zato su u prekidu neke trajektne i katamaranske linije. 

POSLJEDNJE DODANO: