Što nam donosi promjena vremena u srijedu?

Ponedjeljak je protekao u znaku pretežno sunčanog vremena u većem dijelu Dalmacije. Zbog fenskog učinka bura, noć i jutro za nama su među najtoplijim dosadašnjeg tijeka godine. Primjerice, na širem splitskom području minimalne temperature zraka nisu se spuštale ispod 17 Celzijevih stupnjeva. Danju je bilo toplo i vrlo toplo , u većino predjela od 19 do 24°C, a 25°C je izmjereno u dolini Neretve. 

More se sve više grije, pa je niti dvadeset dana od kraja kalendarske zime dosegnulo 17°C.

Gotovo cijeli tjedan pred nama bit će sunčano i toplo. U srijedu će preko Dalmacije proći oslabljena hladna fronta što će donijeti samo mjestimične kratkotrajne oborina i prolazan pad temperature zraka uz buru.

U utorak će biti pretežno sunčano. Krajem dana na sjevernom Jadranu djelomično naoblačenje, navečer je ponegdje moguća slaba kiša. U noći će puhati slaba bura, danji slab jugozapadnjak, a u drugom dijelu dana na sjevernom Jadranu okrenut će na slabo jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 6 do 12°C, uz obalu i na otocima od 11 do 16°C. Najviše dnevne temperature većinom od 18 do 23°C.

U srijedu će preko Jadrana prolaziti oslabljeni frontalni sustav pa će prijepodne biti promjenjivo oblačno. Kiše i mjestimičnih pljuskova prvo će biti na sjevernom Jadranu, a zatim u znatno manjem obimu u Dalmaciji gdje će se ponegdje cijeli dana zadržati suho. U drugom dijelu dana posvuda djelomično razvedravanje. Na sjevernom Jadranu će ujutro zapuhati umjerena do jaka, podno Velebita i olujna bura s orkanskim udarima. Bura će se brzo proširiti na Dalmaciju ali će biti znatno slabija nego na sjevernom Jadranu, prema večeri će posvuda slabiti i na moru okrenuti na tramontanu. Sredinom dana u većini predjela od 12 do 17°C, toplije samo na jugu Dalmacije. Navečer će posvuda zahladiti.

U četvrtak će biti pretežno sunčano. Puhat će umjerena bura i tramontana, još ujutro podno Velebita jaka. Jutro će biti najhladnije u tjednu, ponegdje i uz obalu ispod 10°C. Najviše dnevne temperature većinom od 16 do 20°C.

Petak donosi pretežno sunčano vrijeme. Noću tiho ili slaba bura, danju će puhati slab jugozapadnjak i jugo. Jutro će biti svježe, a najviše dnevne temperature većinom od 17 do 21°C.

U subotu pretežno sunčano, tek ponegdje uz malu do umjereno naoblaku, više u drugom dijelu dana. Puhat će umjereno jugo koje će ponegdje na moru biti pojačano. Jutro malo toplije, najviše dnevne temperature većinom od 17 do 22°C.

U nedjelju promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. U većini krajeva suho, ali ponegdje može pasti vrlo malo kiše. Jugo će okrenuti na slabu buru i tramontanu. Najviše dnevne temperature od 18 do 23°C.

POSLJEDNJE DODANO: