LIJEVI ODMAK

Državni tajnik Tonči Glavina o koalicijskoj podršci za Marijanu Puljak: “Širom otvorite oči, nju ne slušaju ni potencijalni koalicijski partneri”

Državni tajnik za turizam Tonči Glavina iznio je kritike na račun Marijane Puljak nakon njenog govora u Saboru, ističući da ju ne slušaju čak ni potencijalni koalicijski partneri s lijevog spektra. Na svojem Facebook profilu Glavina je ironično nazvao Puljak “zapaženom”.

Glavina je naglasio da ne može zamjeriti zastupnicima vladajuće većine što je ne žele slušati, ali je primijetio da Puljak nije dobila podršku ni od jednog potencijalnog koalicijskog partnera s ljevice. Oštro je kritizirao njihov nedostatak angažmana i podrške prema Puljak, nazivajući njihovo ponašanje licemjernim.

To što je zastupnici vladajuće većine ne žele slušati ne mogu im zamjeriti. Ali vidim da je toliko važna i zanimljiva svojim potencijalnim koalicijskim partnerima s ljevice da niti jedan jedini od njih nije našao pet minuta vremena da je sasluša. Ili svojim dolaskom barem deklerativno podrži. Ono, s figom u džepu kako oni inače jedni drugima rade. A oni bi vladali! A oni bi prodavali priče narodu kako su kadri raditi i vladati zajedno. Širom otvorite oči dragi ljudi moji. Širom! – stoji u objavi-

U svom komentaru, Glavina je upozorio hrvatski narod da otvore oči i razmisle o situaciji, ističući da oni koji žele vladati ne pokazuju spremnost za suradnju i podršku.

Ova izjava Glavine označava političku polarizaciju i nedostatak suradnje unutar političkih stranaka u Hrvatskoj. Puljak, kao predstavnica oporbe, suočava se s izazovima u ostvarivanju podrške i suradnje unutar političkog spektra.

POSLJEDNJE DODANO: