ZADARSKA TRAGEDIJA

Detalji obdukcije potvrđuju uzrok smrti: 82-godišnjakinja je preminula od ugriza psa

U najnovijem razvoju slučaja u Zadru, vlasniku staforda koji je usmrtio 82-godišnju ženu prijeti kazna od jedne do čak osam godina zatvora, prema informacijama koje je objavila zadarska policija. Policijsko istraživanje nad 28-godišnjim vlasnikom je završeno, a sumnjiče ga za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Prema odredbama Kaznenog zakona, za počinitelje ovog kaznenog djela predviđena je kazna zatvora u rasponu od jedne do osam godina.

Incident se dogodio nakon što je 82-godišnja žena pronađena mrtva u svom stanu s ozljedama koje ukazuju na nasilnu smrt, a američki staford u vlasništvu obitelji bio je prisutan na mjestu događaja. Nadležna veterinarska služba preuzela je brigu o psu nakon očevida koji je provela policija.

Ministarstvo obrane izvijestilo je da je privedena djelatna vojna osoba, osumnjičena za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti počinjeno izvan službe. U suradnji s policijom, pripadnici Pukovnije vojne policije sudjelovali su u privođenju osumnjičenika.

Obdukcija provedena na temelju naloga Županijskog državnog odvjetništva utvrdila je da je 82-godišnja žena umrla od posljedica ugriza psa. Ovaj nesretni događaj dodatno produbljuje ozbiljnost situacije, otvarajući pitanja o odgovornosti vlasnika i sigurnosti kućnih ljubimaca. Novi detalji o obdukciji pružaju ključne informacije o uzrocima smrti, što će vjerojatno biti od značaja tijekom sudske istrage.

POSLJEDNJE DODANO: