POLITIKA PRINCIPA

Davor Matijević ne ide mimo stranke, ali Puljke i dalje ne preferira u velikoj koaliciji

Davor Matijević, predsjednik splitskog SDP-a, nedavno je na društvenim mrežama podijelio svoje razmišljanje i stavove o nedavnoj odluci stranačkog Predsjedništva da SDP ide u koaliciju s Centrom i bračnim parom Puljak. Naglasio je da su mu u politici principi i vjerodostojnost važniji od pozicija i fotelja te da je razočaran što su ti principi izostali u ovoj koaliciji.

Predsjedništvo je donijelo odluku da SDP ide u koaliciju sa Centrom i bračnim parom Puljak i jasno je sad da će i Glavni odbor prihvatiti koaliciju. Bio sam protiv ove odluke, glasat ću protiv nje i moj stav o njima se nije promijenio. Kako bi rekao Krleža: “Bio sam prilično sam, ali osamljenost još uvijek nije dokaz da čovjek nema pravo.” Odluku stranke prihvaćam iako se s njom ne slažem. Prihvaćanje odluke ne znači da ću mijenjati svoj stav ili da ću promijeniti mišljenje o Puljcima. U politici nikad ne govorim nešto u što ne vjerujem ili iza čega ne stojim. Pozicije i fotelje me ne zanimaju, zanimaju me principi i vjerodostojnost, a to je, nažalost, izostalo u ovoj koaliciji.

Unatoč svojim rezervama, Matijević je istaknuo važnost nadolazećih izbora te je pozvao sve članove stranke da podrže SDP-ove kandidate na listi za Sabor. Uvjeren je da su ti kandidati dokazani i kvalitetni te da neće biti foteljaši ili politički trgovci.

Ovi izbori su jako važni i ne pada mi na pamet bojkotirati ili sabotirat svoju stranku u nastojanju da smijenimo ovakav HDZ. Ispred nas je povijesna šansa i pozivam sve da nam se pridruže, ali ću isto tako pozvati sve da iskoriste svoje pravo i da svojim preferencijskim glasom zaokruže i podrže SDP-ove kandidate na listi za Sabor. Moje stranačke kolegice i kolege su već dokazani, kvalitetni i za njih vam garantiram da nisu foteljaši, nisu politički trgovci niti će se okretati kako vitar puše. Promijenimo Hrvatsku zajedno, a onda slijedi i prava promjena u Splitu iduće godine – stoji u objavi.

Ova objava Davora Matijevića predstavlja značajan stav unutar SDP-a u Splitu te sugerira da unatoč unutarnjim neslaganjima, stranka i dalje teži ka zajedničkom cilju smjene HDZ-a na nadolazećim izborima.

POSLJEDNJE DODANO: