TAJNI SASTOJAK

Član Uprave Podravke priznaje: “U našoj Vegeti nema domaćeg povrća”

Ivan Ostojić, član Uprave Podravke, nedavno je istaknuo ključne činjenice za Agroklub, bacajući svjetlo na temu koja je dugo bila predmet spekulacija – porijeklo sastojaka u njihovom popularnom proizvodu, Vegeti. U tom značajnom intervjuu, Ostojić je jasno i otvoreno otkrio da sušeno povrće, ključni sastojak u proizvodnji Vegete, u potpunosti dolazi iz inozemstva.

Mi bismo u Hrvatskoj kupili apsolutno sve što je moguće, ako to u našoj zemlji postoji, odnosno da se proizvodi. Ključni sastojci Vegete su sušeno povrće. U Hrvatskoj u ovom trenutku, barem koliko mi znamo, nema proizvođača sušenog povrća koji je u stanju proizvesti količine koje su nama potrebne. Dok se ta situacija ne promijeni mi smo nažalost prisiljeni uvoziti sušeno povrće – istaknuo je Ostojić

Ostojić je također demantirao tvrdnje da se peršin i mrkva, osnovni sastojci Vegete, uvoze iz Srbije. Naglasio je da Podravka, kao hrvatska multinacionalna kompanija, većinu svojih proizvoda plasira na svjetska tržišta te je izložena snažnoj konkurenciji multinacionalnih kompanija i domaćih proizvođača. Stoga je potrebno biti konkurentan na globalnoj razini.

Kada je riječ o mogućnosti investiranja u sušaru za povrće, Ostojić je izjavio da to nije u planu, ali da će Podravka biti zainteresirana za suradnju ako se netko drugi odluči za tu investiciju.

Ovim priznanjem član Uprave Podravke otvorio je pitanje o održivosti i domaćoj proizvodnji ključnih sastojaka za popularni proizvod kao što je Vegeta, ističući potrebu za promjenom situacije u domaćoj proizvodnji sušenog povrća.

POSLJEDNJE DODANO: