POSREDNIČKA PRAKSA

Prodaja stana u Umagu rezultirala prijetnjama lažnog agenta zbog nezakonite provizije

Umaška policija provela je kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom zbog ozbiljne sumnje da je počinio kazneno djelo iznude, koje je svojim neprimjerenim postupcima izvršio nad 36-godišnjim prodavateljem nekretnine.

Prema policijskim izvješćima, sumnjičeni muškarac je od prosinca 2022. godine djelovao kao neovlašteni agent agencije za nekretnine. Bez potpisanog ugovora ili valjanih ovlasti, stupio je u kontakt s vlasnikom nekretnine koji je bio u procesu prodaje svoje imovine. Unatoč tome što nije bilo formalnog dogovora između njih, 49-godišnjak je dovelo potencijalne kupce na zemljište.

Međutim, situacija je postala komplicirana kada je u veljači ove godine vlasništvo nad nekretninom preneseno na druge osobe. Tada je 49-godišnjak verbalno napao bivšeg vlasnika, inzistirajući na tome da mu pripada postotak od prodaje, unatoč tome što formalni ugovor nije bio sklopljen. Još je više zabrinjavajuće to što je u razdoblju od sredine veljače do sredine ožujka prijetio fizičkim napadima i ozljedama 36-godišnjem prodavatelju, inzistirajući na tome da mu isplati nekoliko tisuća eura, koje je neopravdano smatrao svojom provizijom.

Osumnjičeni je uhićen i priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, koje je potvrdilo ozbiljnost optužbi protiv njega.

Ova situacija jasno pokazuje opasnosti od neovlaštenih agenata i potrebu za oprezom prilikom sklapanja poslova vezanih uz nekretnine. Policijska uprava istarska nastavlja s istragom kako bi osigurala pravdu za žrtvu ovog slučaja i spriječila slične incidente u budućnosti.

POSLJEDNJE DODANO: