ZABRINJAVAJUĆI TRENDOVI

Čistoća Splita šokirana neodgovornim postupcima sugrađana

Na Facebook stranici Čistoće Splita nedavno su objavljeni tri slučaja primitivnog ponašanja pojedinaca koji su zanemarili osnovna pravila odlaganja otpada te nanijeli štetu javnoj imovini.

Na prvim fotografijama, koje su zabilježene u Krležinoj ulici, vidljivo je kako neki sugrađani jednostavno odbacuju miješani otpad pored spremnika, iako isti nije bio pun. Ovaj nemarni postupak ne samo da narušava izgled ulice, već i stvara neugodnosti za lokalnu zajednicu.

Na trećoj fotografiji, snimljenoj u Kukuljevićevoj ulici, zabilježeno je kontinuirano odlaganje kostiju pored polupodzemnog spremnika. Iako bi se na prvi pogled moglo pomisliti da osoba čini dobro djelo hraneći životinje, istina je daleko od toga. Ovaj čin ne samo da remeti okoliš nego i stvara nepotrebne probleme za sugrađane i gradske službe za čišćenje.

Zadnja fotografija je slučaj vandalizma zabilježen u Odeskoj ulici, gdje je edukativna tabla postala meta neodgovornih pojedinaca. Tabla, koja je služila kao podsjetnik o važnosti pravilnog odlaganja otpada, oskvrnuta je šaranjem, što predstavlja izravni napad na napore zajednice za edukaciju i očuvanje okoliša.

Ovi događaji pozivaju na duboko promišljanje o odgovornosti svakog pojedinca prema zajednici i okolišu. Čistoća Split poziva sve građane da preuzmu odgovornost za svoje postupke te da poštuju javni prostor i pravila odlaganja otpada kako bi se očuvao izgled i kvaliteta života u Splitu.

POSLJEDNJE DODANO: