INSPIRACIJA IZ TRADICIJE

Bruno Krajcar spaja šarm istarske tradicije s latino ritmom u novom singlu “Dvo po dvo”

Poznati istarski glazbenik Bruno Krajcar, poznat po svojoj strasti prema etnomuzikologiji, kantautorstvu i skladanju, nastavlja očaravati publiku svojim glazbenim stvaralaštvom. Njegov najnoviji singl i spot pod nazivom “Dvo po dvo” donosi osvježavajuću kombinaciju istarske folklornosti i latino ritmova na hrvatsku glazbenu scenu.

Ova autorska pjesma, koju je Krajcar također aranžirao s Mauro Giorgijem, osvaja slušatelje svojom živahnom energijom i snagom pripovijedanja koja odjekuje kroz svaki takt. Inspiriran tradicijom istarskih oštarija, “Dvo po dvo” nosi dublje korijene nego što se na prvi pogled može naslutiti. Krajcar otkriva da je pjesma nastala pod snažnim utjecajem njegova noneta Tonija iz Nedešćine. Naziv “Dvo po dvo” referira se na tradiciju dijeljenja dvije čaše vina, što je bio znak za početak druženja i pjevanja u lokalnoj oštariji. Ova tradicijska priča s istarskog poluotoka predstavlja samo mali dio bogate riznice narodne glazbe, koju Bruno Krajcar strastveno istražuje i oživljava svojom glazbom. Kroz tekst pjesme, Krajcar je protkao naslove mnogih tradicionalnih istarskih pjesama koje su kroz godine postale simboli zajedništva i veselja.

Uz podršku lokalne zajednice, spot za “Dvo po dvo” snimljen je na atraktivnim lokacijama Svete Nedelje, Labina i šire istarske regije. Redateljica Katja Restović uspjela je uhvatiti duh pjesme kombinirajući latino elemente i istarske motive briškule, vina i plesa, stvarajući vizualni doživljaj koji odražava živost i raznolikost istarske kulture. Uz 35 statista, plesača i glazbenika, spot oživljava atmosferu istarskih ulica i oštarija, te istovremeno prikazuje šarmantni spoj tradicije i suvremenosti.

Restović je izjavila kako je odmah zavoljela pjesmu kad ju je Bruno poslao te da je osjetila inspirativni “klik” koji joj je bio potreban za vizualizaciju, ističući kako uvijek ciljano bira pjesme koje želi raditi. Istaknula je također da je suradnja s Krajcarom uvijek obogaćena nabojevima i emocijama te da je on multitalentiran glazbenik, umjetnik i divan čovjek.

“Dvo po dvo” ne samo da osvaja svojim zavodljivim ritmovima, već i postavlja standarde za istarsku glazbu na široj glazbenoj sceni. Ova izvrsna pjesma i zavodljivi plesni ritmovi predstavljaju istarski, a možda i svjetski hit iz Krajcarove glazbene riznice.

POSLJEDNJE DODANO: