SVEČANOST U POREČU

Bono Bošnjak i Jurica Runtić dobitnici priznanja Europske boksačke federacije

Poreč će od sljedećeg tjedna, od utorka, 2. do 15. travnja 2024. godine, ugostiti najbolje mlađe seniore i mlađe seniorke Europe. Počinje Europsko prvenstvo u kategoriji mlađih seniora (boksačice i boksači koji u ovoj godini navršavaju 17 i 18 godina), pa će Poreč okupiti doslovno najbolje mlade snage i budućnost europskog boksa. Prijavljeno je ukupno 376 natjecatelja (253 mlađa seniora i 123 mlađe seniorke) iz 35 zemalja.


Hrvatska i Poreč jedinstveni su i po tome što će prvi put u povijesti u istoj godini biti domaćin i Europskog i Svjetskog prvenstva za mlađe seniore. Nakon Europskog prvenstva iza Uskrsa u travnju, Svjetsko prvenstvo održat će se najesen, krajem listopada i početkom studenog ove godine.


Mečevi na Europskom prvenstvu u Poreču počinju u četvrtak, 4. travnja 2024. u sportskoj dvorani Intersport u Zelenoj laguni kada je u 16.00 sati predviđeno svečano otvorenje EP-a.
Na ceremoniji otvorenja Europskog prvenstva u četvrtak, 4. travnja 2024., uz defile predstavnika svih reprezentacija, Europska boksačka federacija EUBC dodijelit će plakete i visoka priznanja za doprinos razvoju europskog boksa Ministarstvu turizma i sporta RH, Gradu Poreču i gradonačelniku Lorisu Peršuriću, te predsjedniku Hrvatskog boksačkog saveza Boni Bošnjaku i predsjedniku Nadzornog odbora HBS-a Jurici Runtiću. Ispred Ministarstva turizma i sporta RH plaketu će primiti državni tajnik za sport Tomislav Družak.

Novo je to veliko priznanje hrvatskom boksu i vodećim ljudima HBS-a, predsjedniku Boni Bošnjaku i predsjedniku NO-a Jurici Runtiću, koji su i ugledni članovi Natjecateljske i Marketinške komisije EUBC-a, jer Hrvatski boksački savez je 2021. godine u talijanskom Rosetu od EUBC-a proglašen i primio nagradu za najbolji nacionalni savez za projekte i rad na promociji boksa.

POSLJEDNJE DODANO: