Bombastična kombinacija za dobro jutro: Zdravstvene pogodnosti đumbira s medom i limunom

Med možete koristiti zbog njegovih antibakterijskih svojstava. Đumbir djeluje protuupalno i smanjuje bol. A limun je izvrstan izvor vitamina C koji je neophodan za rad imuniteta. Pa zašto ne biste kombinirali ova tri sastojka kako biste dobili piće puno blagodati za tijelo! Vitaminska bomba za dobro jutro!

Prirodni med ima mnoge prednosti. Nije samo zaslađivač za čaj ili dodatak hrani, već je i jako dobar za vaše zdravlje. S druge strane, đumbir i limun također imaju brojne prednosti. Ova tri sastojka prilično je lako pronaći u supermarketima i trgovinama mješovitom robom, a preporučujemo prelistati Sparov katalog za ove i mnoge druge zdrave namirnice.

Blagodati đumbira, meda i limuna

Med, limun i đumbir stoljećima se koriste u tradicionalnoj medicini za liječenje uobičajenih bolesti poput kašlja, prehlade ili želučanih tegoba. Ali imaju i mnoge druge zdravstvene dobrobiti za koje možda niste znali i mogu učiniti vašu svakodnevnu rutinu mnogo zdravijom!

Daju vam više energije

Đumbir se koristi stoljećima jer ima antivirusna, antimikrobna i antioksidativna svojstva. Kao da to nije dovoljno, đumbir također potiče sluznicu na ublažavanje kašlja i pomaže probavu stimulirajući proizvodnju sline. Budući da sadrži kapsaicin, đumbir također potiče vaš metabolizam. Što se tiče meda, on je snažan izvor energije. 

Pomažu pri mršavljenju

Đumbir je odličan za mršavljenje jer ubrzava metabolizam, suzbija glad i pomaže u sagorijevanju kalorija. U kombinaciji s medom i limunom čini moćnu kombinaciju za mršavljenje. Med je dobar izvor energije i pomaže vam da ostanete aktivni tijekom dana. Također stabilizira razinu šećera u krvi, što vam može pomoći da izbjegnete prejedanje.

Uravnotežuju pH

Svakodnevno ispijanje čaja od đumbira i meda pomaže uravnotežiti razinu pH. Med također pomaže kod stanja kože, poput akni. Održavajući svoju razinu pH stabilnom, dobivate sve prednosti antibakterijskih svojstava meda koja mogu pomoći u borbi protiv bakterija koje uzrokuju akne. Mnogi ljudi konzumiraju ovaj biljni čaj kao napitak za detoksikaciju.

Poboljšanje imuniteta

Med i đumbir imaju antimikrobna svojstva koja također jačaju funkciju imunološkog sustava. Limun je bogat vitaminom C, vitaminom topljivim u vodi koji je neophodan za zdrav imunološki sustav. Svakodnevnim pijenjem čaja od meda, đumbira i limuna pomoći ćete da vaš imunološki sustav radi najbolje!

Ublažavaju mučninu (osobito tijekom trudnoće)

Đumbir je prirodni lijek protiv mučnine i povraćanja. Pomaže smiriti želudac i ublažiti osjećaj nelagode. Med je također odličan lijek protiv mučnine, jer oblaže grlo i pomaže ga smiriti. Limun je bogat vitaminom C, što je korisno za trudnice jer pomaže u proizvodnji kolagena za kožu, kosti i tetive. Pomaže u pravilnom radu vašeg imunološkog sustava.

Ublažavaju upale

Med ima antioksidativna svojstva koja mogu pomoći u smanjenju upale u tijelu. Antioksidativno djelovanje u kombinaciji s protuupalnim učincima pomaže osobama koje pate od upalnih bolesti. Đumbir djeluje protuupalno, ublažava bolove u mišićima i poboljšava prokrvljenost mišića. Sva tri sastojka su bogata antioksidansima koji se bore protiv slobodnih radikala i sprječavaju bolesti.

POSLJEDNJE DODANO: