POLITIKA MIMOILASKA

Bojan Ivošević: “Zadnja dva dana koncesionar na Kašjunima ilegalno nasipava plažu, a inspektor ga štiti”

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević, iznio je optužbe protiv koncesionara na Kašjunima zbog ilegalnog nasipavanja plaže unutar zaštićenog područja Park-šume Marjan. Ivošević je izjavio da su čuvari prirode intervenirali u skladu sa Zakonom o zaštiti prirode, ali su koncesionari odbili prestati s nezakonitim radnjama i odbili se legitimirati.

Zadnja dva dana koncesionar na Kašjunima ilegalno nasipava plažu unutar zaštićenog područja Park-šume Marjan. Reagirali su čuvari prirode JU PŠ Marjan sukladno Zakonu o zaštiti prirode. Unatoč naredbi da prestanu, oglušili su se i odbili legitimirati.

Unatoč intervenciji čuvara prirode, situacija je eskalirala kada je inspektor Čikotić iz Lučke kapetanije, koja bi trebala spriječiti ilegalna nasipanja plaža, intervenirao u korist koncesionara. Ivošević tvrdi da je Čikotić lažno tvrdio da čuvari prirode nemaju ovlasti na Kašjunima, što je nazvao notornom neistinom.

Nakon što je pozvana policija kako bi pomogla čuvarima prirode u legitimiranju, u priču se uključuje inspektor Čikotić iz Lučke kapetanije, koja bi također trebala sprječavati ilegalna nasipanja plaža. Predstavnik koncesionara ga je nazvao s mobitela, lažno tvrdeći da čuvari prirode nemaju ovlasti na Kašjunima, što je notorna neistina.

Ivošević je također kritizirao rad Lučke kapetanije, tvrdeći da su mnoge pritužbe ostale bez adekvatne reakcije te da je Čikotić čak dobio produženje radnog vijeka unatoč brojnim pritužbama.

Ovo je već drugi put da Čikotić štiti koncesionara na Kašjunima i radi nezakonite radnje u njihovu korist. Svatko tko je ikad tražio reakciju Lučke kapetanije upoznat je s (ne)radom dotičnog koji je stekao i uvjete za mirovinu, ali mu je stranka omogućila da mu ministarstvo produži još dvije godine radni vijek unatoč brojnim pritužbama. Još jedan bombončić za tematsku sjednicu o Marjanu i kako HDZ-ovi kadrovi omogućuju kršenje zakona u zaštićenom području bez sankcija umjesto da im naplate predviđenu kaznu od 6.000€ do 130.000€. – stoji u obavi.

POSLJEDNJE DODANO: