ODSTUPIO ZBOG SINOVA

Bivši šef splitske policije Slobodan Marendić postao savjetnik ministra unutarnjih poslova

Bivši načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić, koji je u dva navrata zbog incidenata svojih sinova davao ostavke, nedavno je postao savjetnik ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Marendić je s čelnog mjesta splitsko-dalmatinske policije otišao u travnju ove godine, nakon što mu je sin uhićen zbog krvavog sukoba pred noćnim klubom. U listopadu 2018. Marendić je bio odstupio s funkcije načelnika jer mu je sin uzeo službeni automobil i pijan njime skrivio prometni udes.

Marendić sada dolazi na važnu poziciju u MUP. Zašto je baš njega odabrao za savjetnika, s obzirom na teret ostavki koje je davao, iz N1 su pitali ministra Božinovića.

-Slobodan Marendić je s položaja načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske razriješen na osobni zahtjev. To naglašavamo iz razloga što se osobno nije ogriješio o pozitivne pravne propise niti je u njegovom radu rukovođenjem policijske uprave bilo propusta, već se pozvao na svoje moralno pravo izuzeti se od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP –a, odgovorili su za N1 iz MUP-a.

Ističu pak da se ne žele odricati svojih najiskusnijih ljudi.

-Marednić je svakako među najiskusnijima u MUP-u, dodaju.

Zbog toga je 27. svibnja 2024. Marendić privremeno premješten na radno mjesto savjetnika ministra za policijske poslove.

-Za to radno mjesto Slobodan Marendić ispunjava sve propisane uvjete, a to radno mjesto nije rukovodeće, pojašnjavaju.

Prema internom pravilniku Marendić je dobio i zaduženja na novom radnom mjestu.

-Opisi poslova ovog radnog mjesta utvrđeni su važećim Pravilnikom o unutarnjem redu Ministarstva unutarnjih poslova i glase: prati, izučava i analizira stanje i pojave iz djelokruga rada policije, predlaže mjere za rješavanje sistemskih pitanja, pruža savjete i stručnu pomoć državnim dužnosnicima u rješavanju složenih pitanja iz djelokruga rada policije, neposredno izvršava određene zadatke koje mu povjeri ministar, zaključuju iz MUP-a RH u odgovoru za N1.

POSLJEDNJE DODANO: