KONTROVERZNI DOLAZAK

Bartulicu u Ferrariju vozio kriminalac osuđen za pokušaj ubojstva

Novoizabranog eurozastupnika Stephena Bartulicu je u izbornoj noći u stožer Domovinskog pokreta u svom crvenom Ferrariju dovezao višestruko osuđivani kriminalac Ivko Marić koji je, između ostalog, osuđen i za pokušaj ubojstva. – piše Index.

Bartuličino paradiranje u Ferrariju pred stožerom Domovinskog pokreta iz neposredne blizine je nadgledao Velimir Bujanec, neonacist osuđen za plaćanje prostitutke kokainom i ekstremistički TV voditelj. U govoru u izbornom stožeru DP-a Bartulica je, podsjetimo, kazao da će “biti glas običnih ljudi”, a Bujanec je prilikom Bartuličina odlaska prisutnima vikao: “Poslao nam ga je Donald Trump.”

Bartulicu u Ferrariju vozio čovjek pravomoćno osuđen za pokušaj ubojstva

Tko je Ivko Marić, Bartuličin vozač kojemu je šaka te večeri bila zamotana u zavoj? Radi se o 45-godišnjem vlasniku zagrebačke roštiljarne By the Way. Marić je rođen u Doboju, u Bosni i Hercegovini. Predsjednik je 365 Stranke rada i solidarnosti BiH, odnosno bosansko-hercegovačke inačice stranke pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, čime se i sam hvali na društvenim mrežama. 

Index je u posjedu presude zagrebačkog Županijskog suda iz listopada 2013., prema kojoj je Marić osuđen za pokušaj ubojstva i tešku tjelesnu ozljedu u pokušaju. Pravomoćno je osuđen na kaznu zatvora od 4 godine i 3 mjeseca.

U presudi se navodi kako je Marić 31. srpnja 2011., oko 22 sata u Jalševcu Nartskom, prišao muškarcu, pitao ga “u čemu je problem” te potom udario šakom u predjelu glave, a potom ga pokušao ubiti nožem. Kako se navodi u presudi, Marić je muškarca nožem ubo u leđa i tako mu zadao ozljedu opasnu po život. 

“Htio ga je ubiti”

Dok je muškarac ležao na podu nakon brutalnog napada, Marić je, kako se navodi u presudi, “ustrajući u nakani da ga liši života, nastavio zamahivati nožem u smjeru njegove glave i tijela”. Muškarac se branio tako što je podmetnuo lijevu ruku te je tada zadobio tjelesne ozljede u vidu dvije razderotine lijeve podlaktice.

Sin muškarca je, kako bi pomogao ocu, drvenim stolcem Marića udario po glavi i tijelu.

Gore navedenim nožem, u cilju da ga teško tjelesno povrijedi, imenovanog (sina napadnutog muškarca, op.a.) je ubo u području lijeve glutealne regije, nanijevši mu tjelesnu povredu u vidu ubodne rane debelog mesa lijeve natkoljenice, a u daljnjem su ga napadu spriječile prisutne osobe, pa se udaljio iz prostorija DVD-a Savski Nart – navodi se u presudi.

Život muškarca kojeg je Marić ubo nožem, stoji u presudi, spašen je hitnom medicinskom intervencijom.

Osuđivan u Slavonskom Brodu, Samoboru, Velikoj Gorici, Sesvetama, Dugom Selu…

Županijski sud u Zagrebu je Indexu odgovorio da iz podataka u eSpisu proizlazi da je Ivko Marić prekršajno i kazneno osuđivan po sudovima u Slavonskom Brodu, Samoboru, Velikoj Gorici, Sesvetama i Dugom Selu.

Kako doznaje Index, u Slavonskom Brodu osuđen je za lažirani PCR test na graničnom prijelazu Stara Gradiška, između Hrvatske i BiH. Nepravomoćno je osuđen na kaznu trajanja zatvora od šest mjeseci. Općinski sud u Sesvetama nad Marićem je vodio stečaj zbog poslovanja jedne od njegovih firmi. Sud je odbio prijedlog FINA-e o stečaju.

Bratiću mu sudili za ubojstvo vlasnika noćnog kluba

Marić je bio i protagonist suđenja pjevaču narodne glazbe Mirku Mariću, svojem bratiću koji je ubio Stipana Ivića, vlasnika noćnog kluba Element 2017. godine. Na suđenju je tvrdio kako je Ivić naručio da mu zapale auto i kuću te  ga ubiju.

Kazao je kako je u jednom sukobu ubijeni Ivić zamahnuo šakom prema njemu.

Ja sam se izmaknuo i udario ga šakom u glavu, a on je pao na pod – rekao je tada.

Cijeli članak pogledajte ovdje.

POSLJEDNJE DODANO: