STRAVA U ZAGREBU

Svjedok s Markova trga opisao dramatični trenutak: “Izgledalo je kao da se pokušava rashladiti, a onda je izvukao upaljač”

U utorak oko 9.40 sati na južnoj strani zagrebačkog Markova trga muškarac se polio benzinom i zapalio. Iako policija nije objavila identitet, doznalo se da je riječ o 57-godišnjem muškarcu rodom iz Vrija, koji je živio u Koprivnici, umirovljeniku, koji je prije radio u HŽ Cargu.

Prema posljednjim informacijama liječnika, muškarac je i dalje životno ugrožen, s opeklinama četvrtog stupnja koje su zahvatile 90 posto njegova tijela, a prognoze su loše.

Oni koji ga poznaju, piše Podravski.hr, kažu da dosad nije pokazivao nikakve znakove da bi učinio takvo što:

Bio je uvijek dobre volje i zaista je teško zamisliti da bi se odlučio za nešto tako. Jedino znam da nedavno bio na ozbiljnoj operaciji, rekao je njegov bivši kolega s posla.

Kada su novinari Jutarnjeg ujutro stigli blizu Markova trga, koji je neposredno nakon događaja bio potpuno ograđen policijskim rampama i trakama sa strane Ćirilometodske, Matoševe i Basaričekove ulice, našli su nekoliko svjedoka koji su cijeli događaj vidjeli. Jedan je ovako opisao situaciju.

Stajao sam blizu ulaza u Sabor i čekao kad je došao muškarac ispred ograde, stao ravno na sredini ispred crkve sv. Marka. Otprilike 60-godišnjak, visok metar i osamdeset, u trenirci, s kapom na glavi i vrećicom u ruci – rekao je.

Svjedok priča da je muškarac sa sobom nosio dvije zelene boce Jamnice od litre i pol te se iz njih polijevao tekućinom:

Izgledalo mi je kao da se pokušava rashladiti vodom jer mu je vruće. Nisam namirisao benzin. Da jesam, odmah bih reagirao – istaknuo je.

Postalo je sumnjivo, dodaje, kada se počeo polijevati tekućinom po odjeći i nogavicama trenirke. Vrećicu je objesio o ogradu. Svjedok je tada zvao osiguranje iz Banskih dvora.

Dečko iz osiguranja odmah je krenuo prema njemu, vikao ‘gospodine‘, ‘gospodine‘, ali ovaj je spustio bocu Jamnice, izvukao upaljač iz džepa i kresnuo – prisjeća se. Pokazuje kako mu se ruke još tresu nakon nemilog događaja. – piše Jutarnji list.

Plamen je zahvatio tijelo muškarca u sekundi, kaže. Minuta je prošla prije nego što su djelatnici osiguranja, koji su odmah reagirali, pokupili vatrogasne aparate i ugasili plamen na čovjeku.

Ja nisam čuo da je izgovorio ijednu riječ cijelo vrijeme. Pao je na koljena nekoliko minuta poslije, a onda su dotrčali i svi ostali – kaže sugovornik.

POSLJEDNJE DODANO: