SVAKA ČAST!

Barbara Matić dominira na Grand Slam natjecanju: Osvojila drugo zlato u sezoni

Sjajne vijesti iz Azerbajdžana i još jedna zlatna medalja za Barbaru Matić (JK „Pujanke“ – Split). 29-godišnja Splićanka u vrhunskoj je formi, treće natjecanje, treća medalja, drugo zlato.

U borbi za zlatnu medalju IJF Grand Slama, Matić se susrela s aktualnom Europskom prvakinjom Marie-Eve Gahie (FRA). Iako brojke u međusobnim omjerima idu u korist 5:2 za Matić, nije imala niti malo lagan zadatak. Francuskinja je otvorila borbu agresivno, te u jednom trenutku povela borbu protiv Matić, no, ipak to ju nije obeshrabrilo nego je strpljivo nastavila graditi nastavak borbe što je u konačnici rezultiralo još jednom zlatnom medaljom za Matić.

„Mogu reći da sam stvarno presretna! Tri turnira, dva zlata, jedna bronca, nemam stvarno što puno reći. Stvarno sam prezadovoljna i presretna s početkom ove godine. Danas četiri borbe, od toga dvije stare poznanice, Polleres (AUT) i Gahie (FRA), drago mi je da sam imala glavu, bila strpljiva, pametno odradila i eto da sam danas osvojila zlato.“ – kazala je Matić nakon finalne borbe.

Matić je u Baku doputovala kao druga nositeljica turnira, a ona je još jednom opravdala ulogu favorita kroz cijeli dan. U prvoj borbi savladala je Talijanku Irene Pedrotti (ITA), rutinski je odradila i drugu borbu protiv Uzbekistanke Shokhiste Nazarove. U polufinalu susrela se s osvajačicom srebrne medalje s OI-a u Tokiju, Austrijankom Michaelom Polleres, protiv koje je slavila nakon četiri minute borbe.

Drugi osvojeni Grand Slam za Matić, a sveukupno četrnaesta medalja s istih. Uz zlatnu medalju bit će pridodano novih 1000 bodova na svjetskoj rang ljestvici.

U kategoriji -63kg danas je nastupila Iva Oberan (JK „Župa dubrovačka“) ali je zaustavljena u prvom kolu protiv Kubanke Maylin Del Toro Carvajal.

Podsjećamo, prvog dana natjecanja, Ana Viktorija Puljiz završila je na petom mjestu u kategoriji -52kg. Sutra na tatami izlaze Karla Prodan, Petrunjela Pavić (obje u kategoriji -78kg) i Tina Radić (+78kg).

POSLJEDNJE DODANO: