NEKA PATI KOGA SMETA

Hrvatska je prvak svijeta! Dramu peteraca protiv Talijana presudio Mate Anić!

Vaterpolska reprezentacija Hrvatske je svjetski prvak, drama u Dohi protiv Italije okončana je s 15:13 nakon peteraca! Ovo je Barakudama treći svjetski naslov, nakon 2007. i 2017. godine! U regularnom dijelu bilo je 11:11, izjednačenje je donio Rino Burić samo pet sekundi prije kraja kad je i vratar Marko Bijač krenuo u napad, na sve ili ništa. Kod peteraca je Hrvatska bila u zaostatku, obranjen je šut Fatovića, ali onda je uslijedio preokret – Echenique u vratnicu, a šut Di Fulvija obranio je rezervni vratar Mate Anić. S druge strane je Marko Žuvela zabio za konačnih 15:13. Svi su, naravno, junaci. Kosta Harković je, na primjer, zabio pet pogodaka, Jerko Marinić Kragić samo jedan manje.

U napetoj utakmici od početka do kraja, gdje niti jedna reprezentacija nije imala nego pogodak prednosti, potpuna neizvjesnost zbila se na kraju. Burićev pogodak za pamćenje i Anićeva obrana.
Tako je Hrvatska nakon europskog srebra prije mjesec dana u Zagrebu i Dubrovniku, uzela svjetsko zlato i bit će sigurno među favoritima ovoga ljeta na Olimpijskim igrama.

HRVATSKA: Bijač, Burić 3, Vukičević, Fatović, Vrlić 1, Harkov 5, Lazić, Lončar, Biljaka 1, Žuvela 1, Marinić Kragić 4, Anić, Butić.

ITALIJA: Del Lungo, Di Fulvio 2, Echenique, Di Somma, Bruni, Presciutti 3, Fondelli 6, Damonte, Marziali 1, Velotto, Nicosia, Condemi 1, Iocchi Gratta.

POSLJEDNJE DODANO: