REŠETKE MU SE SMIJEŠE

Odluka o pritvoru nasilnika sa Sirobuje tek u ponedjeljak

Sinoć je Državno odvjetništvo izvijestilo o svojoj odluci da zatraži određivanje istražnog zatvora protiv 37-godišnjeg nasilnika iz Sirobuje, koji je prošli vikend proganjao i zalijeta se u troje mladih u autu. Ova odluka uslijedila je nakon što je policija dostavila posebno izvješće o događaju, a pritvor je zatražen tri dana nakon primitka tog izvješća.

Sud je zaprimio zahtjev za istražni zatvor u petak popodne, s obzirom na to da se radi o osobi koja nije bila lišena slobode, uručen mu je poziv za istražno ročište putem hitne policijske dostave. Istražno ročište zakazano je za ponedjeljak, a osumnjičeni nije obvezan prisustvovati. Ukoliko mu sud odredi istražni zatvor, policija će biti obaviještena da ga potraže ponovno.

Odluka Državnog odvjetništva da zatraži pritvor uslijedila je nakon što su mediji objavili snimku divljanja na Sirobuji. Policija je brzo pronašla i uhitila osumnjičenog, te ga odvela na psihijatriju prije nego što je bio smješten na kriminalističko istraživanje. Unatoč ozbiljnosti djela, osumnjičeni je pušten bez privođenja pritvorskom nadzorniku.

Ova odluka policije izazvala je disciplinske mjere, pa će dvojica policijskih službenika biti podvrgnuta disciplinskom postupku. Također, zbog propusta u organizaciji službe, smijenjen je načelnik Druge postaje, Ante Balov.

POSLJEDNJE DODANO: