VELIKO SRCE

Baby Lasagna donira novčanu nagradu Vlade onima najpotrebitijima

Na sjednici Vlade, premijer Andrej Plenković donio je odluku da će Vlada nagraditi ovogodišnjeg hrvatskog predstavnika na Eurosongu, Baby Lasagnu. Međutim, umjesto prihvaćanja novčane nagrade od 50.000 eura, Marko Purišić se oglasio na svom Instagram profilu s drugačijim planom.

U poruci upućenoj hrvatskoj vladi odlučio je odbiti novac, izrazivši želju da se isti donira potrebitima. U svom postu ističe da postoji mnogo pojedinaca i organizacija kojima bi ta sredstva bila od veće pomoći.

– Zahvaljujem hrvatskoj vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 eura. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći.

Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje, te ime hrvatske vlade donira 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom ‘Mladen Ćepulić’. Nadalje, ostalih 25.000 eura volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala – napisao je Marko Purišić na svom Instagram profilu.

Ova gesta Baby Lasagne još jednom ističe važnost solidarnosti i brige za zajednicu te postavlja primjer drugima da svoj uspjeh koriste kako bi pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija.

POSLJEDNJE DODANO: