POTVRĐENO POVJERENJE

Hrvatski Sabor je konstituiran, a Gordan Jandroković je izabran za predsjednika po treći put

Na konstituirajućoj sjednici 11. saziva Hrvatskog Sabora, koju je danas sazvao predsjednik RH Zoran Milanović, novoizabrani zastupnici izabrali su predsjednika i potpredsjednika Sabora te članove Mandatno-imunitetnog povjerenstva.

Na njoj će novoizabrani zastupnici izabrati predsjednika i potpredsjednika sabora te članove Mandatno-imunitetnog povjerenstva. Predsjednik HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković objavio je da će potpredsjednici sabora iz reda vladajućih biti Željko Reiner (HDZ), Ivan Penava (DP) i Furio Radin (manjine). 

Osim toga, zastupnici su položili svečanu prisegu kojom su započeli obnašati svoju dužnost, a istodobno je prestao mandat zastupnicima prethodnog saziva Sabora. Odluku o sazivanju prvog zasjedanja donio je predsjednik Zoran Milanović, na temelju odredbi Ustava i Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor.

Jandroković je ponovno izabran za predsjednika Sabora sa 144 glasa za i 6 protiv.

TIJEK DOGAĐAJA:

11:15 Izbor predsjednika Sabora “Da bi Sabor bio konstituiran, potrebno je pristupiti izboru predsjednika Sabora. Za izbor predsjednika Sabora podnesen je jedan prijedlog”, naveo je Jandroković.

Ante Sanader je potom obrazložio prijedlog.

“Jandroković ima preko 21 godinu iskustva u visokoj politici, obnašao je različite dužnosti. Građani su mu sad dali povjerenje po sedmi put”, započeo je Sanader.

11:19 Gordan Jandroković izabran je za predsjednika Sabora po treći put. “Izborom predsjednika, Sabor je konstituiran”, poručio je.

POSLJEDNJE DODANO: