PREMIJEROVA ČESTITKA

Vlada nagradila Baby Lasagnu s 50 tisuća eura za uspjeh na Eurosongu

Tehnička Vlada na svojoj sjednici u četvrtak donijela je odluku o dodjeli novčane nagrade od 50.000 eura Marku Purišiću, poznatom pod umjetničkim imenom Baby Lasagna, za izvanredan uspjeh na ovogodišnjem Eurosongu. Premijer Andrej Plenković istaknuo je da je nagrada dodijeljena kao priznanje za doprinos promidžbi i međunarodnoj vidljivosti Hrvatske, prenosi HRT.

To je najbolji uspjeh bilo kojega hrvatskoga predstavnika na Pjesmi Eurovizije od kada je Hrvatska samostalna i neovisna, dakle od onog uspjeha grupe Riva iz 1989. i tadašnje organizacije Eurovizije u Zagrebu. Ovo je fascinantan uspjeh i rezultat – rekao je Plenković.

Purišić je postigao izniman uspjeh na Eurosongu održanom u subotu u Švedskoj, osvojivši najveći broj glasova publike i zauzevši drugo mjesto. Premijer je naglasio da je ovo najbolji rezultat hrvatskog predstavnika na Euroviziji od osamostaljenja Hrvatske, podsjećajući na uspjeh grupe Riva 1989. godine.

Plenković je zahvalio Purišiću na izvanrednom uspjehu te je istaknuo podršku koju je dobio od građana Zagreba i Umaga. U obrazloženju odluke Vlade istaknuto je da je projekt Baby Lasagne predstavio izvrstan primjer glazbe s etno prizvukom i elementima narodne nošnje te prikaza života na selu i izazova mladih ljudi.

Ovaj gest Vlade jasno pokazuje priznanje za umjetnički doprinos Purišića te istovremeno potvrđuje važnost promocije hrvatske kulture i glazbe na međunarodnoj sceni.

POSLJEDNJE DODANO: