KONAČNO!

Alkar tek nakon produžetka slavio protiv Dubrave i zaustavio crni niz

Izuzetno važnu pobjedu Alkar je upisao protiv Dubrave na domaćem terenu, ali nije moglo bez drame. Dapače, tek je iz produžetaka slavio sinjski sastav, iako je pokazao puno više nego je to dosad bio slučaj u sinjskoj dvorani…

Alkaru je na otvaranju susreta trebalo uvodnih par minuta da postigne radnu temperaturu, na tren je to izgledalo kao da bi i ova večer mogla imati negativan ishod po domaći sastav, nekako na tragu šest prvenstvenih poraza koje su za Sinjanima, ali su se vrlo brzo stvari na parketu bitno promijenile. Alkar je krenuo nezadrživo naprijed, a prednost je na stranu domaćih (17-15) prebacio novi igrač, razigravač 24-godišnji Trevante Anderson koji je posljednji angažman imao na sveučilištu Illinios-Chicago Flames. Andreson je zamijenio još jednog stranca Ralpha Bissaintha s kojim je Alkar sporazumno raskinuo ugovor.

Duže su vrijeme gosti bili na tih 15 koševa, a serijom 14-0 došao je Alkar na dvoznamenkastu razdaljinu (26-15). U jednom trenutku brojali su Sinjani i plus od 13, bio je to rezultat pokretljive obrane, ali kako neće to biti tek jednosmjerna priča pokazali su iz Dubrave preko njihovog večeras najboljeg Tonija Ročka.

I ponovno je Alkaru trebalo proći nekoliko minuta da se uigra, a dotad su gosti stigli do egala (40-40). Ročaku se pridružio Rajaofera s nekoliko poena, a mini krizu zaustavio je kapetan domaćih Hrvoje Vučić. I opet su neumorni bili gosti, a domaći nisu utakmicu uspijevali trasirati u mirne vode, štoviše su Zagrepčani u posljednjem periodu ponovno u dva navrata situaciju doveli da su se oni vjerni pratitelji Alkara hvatali za glavu. I pravo je čudo što su izvukli Sinjani u tom posljednjem periodu jer je semafor tri minute prije kraja regularnog dijela pokazivao plus na strani gostiju, najviše zaslugama Filipa Paponje (62-66) da bi onda Vučić prvo smanjio, a onda Matulina petnaestak sekundi pred zvuk sirene postavio novo izjednačenje (66-66). Paponja je na kraju postao tragičar jer je njegov pokušaj blokirao Mirko Jukić pa se moralo u produžetke.

U dodatnih je pet minuta uraganski krenuo Alkar, ali još je silovitiji bio uzvrat Dubrave. Na kraju je presudno bilo slobodno bacanje novog člana domaće ekipe.

Alkar – Dubrava 74:73 (19:15, 17:15, 15:16, 15:20, 8:7)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja:350

Suci: Josip Radojković, Marko Stanković, Josip Modrić

Alkar: Alok 11, Anderson 5, Green 4, Pavela, Nazor 3, Čović, Matulina 8, Boban 4, Vučić 22, Jukić 17.

Dubrava: Vragović 14, Jurić, Vidović, Kuzmanović 4, Ročak 19, Kalajžić, Karahodžić 9, Paponja 15, Rajaofera 12, Matić.

POSLJEDNJE DODANO: