NOVA DVA BODA

Hrvatske rukometašice uvjerljivo svladale Kamerun

Hrvatske su rukometašice danas odigrale drugu utakmicu u drugom krugu Svjetskog prvenstva, a ovoga puta protivnik je bio Kamerun. Podsjetimo, Hrvatska je iz prvog kruga prenijela samo jedan bod, a zatim je prije dva dana slavila protiv Crne Gore u izuzetno bitnoj utakmici. Naime, kako bi izborila četvrtfinale, Hrvatska mora svladati sve tri repezentacije u ovoj drugom krugu (uz to Crna Gora ne smije svladati Švedsku), piše HR Sport.

Kamerun nije ekipa koje se Hrvatska trebala pribojavati, iako je imala jako tešku utakmicu protiv Senegala na otvaranju Svjetskog prvenstva. Radi se o ekipi koja nije prenijela bodove u drugi krug, a od Crne Gore, Mađarske i Švedske je gubila s čak 14, 19 i 24 golova razlike.

Kao što znamo, za Hrvatsku je na Svjetsko prvenstvo otputovalo 20 igračica, ali s obzirom na to da samo 16 može igrati u utakmici, na tribinama su ostale Katarina Pavlović, Ivana Kapitanović, Nikolina Zadravec i Andrea Šimara. Budući da su Zadravec i Šimara bile sjajne protiv Crne Gore, ovdje se očito radilo o pokušaju odmora za utakmicu s Mađarskom. Uz to, izbornik Ivica Obrvan rekao je kako planira pokušati odmoriti Valentinu Blažević i Ćamilu Mičijević u ovoj utakmici ako rezultat to bude dopuštao.

Kamerun je poveo s 1:0 i nije primio gol više od četiri uvodne minute, ali to je gotovo sve što je pokazao u prvom poluvremenu. Hrvatska je nakon toga preuzela potpunu kontrolu nad utakmicom i do poluvremena je imala odličnih 18:6. Kamerun je radio puno tehničkih grešaka, a ono što bi prošlo do gola, uglavnom je brnaila Lucija Bešen. Također, bilo je puno rotacija, tako da su ključne igračice vrlo brzo mogle na odmor.

U drugom poluvremenu potpuno nova slika. Iako su igrale igračice s klupe, Hrvatska je postigla tek šest pogodaka u 30 minuta. Iako vjerojatno do kraja prvenstva neće više igrati u ovoj postavi, to je svejedno bilo poprilično zabrinjavajuće jer je protivnik bio Kamerun. Konačni rezultat utakmice bio je 24:15 za Hrvatsku.

No, unatoč drugom poluvremenu, Hrvatska je došla do nova dva boda i za dva dana će se protiv Mađarske boriti za svoj prolazak u četvrtfinale, naravno pod uvjetom da Crna Gora ne pobijedi Švedsku. Igračica koju vrijedi najviše izdvojiti iz Hrvatske je svakako Lucija Bešen, koja je imala 14 obrana. Najviše golova kod Hrvatske, njih tri, postigle su Sara Šenvald, Lara Burić i Valentina Blažević, dok je kod Kameruna Laeticia Ateba postigla sedam.

POSLJEDNJE DODANO: