POHVALNA STUDENTSKA AKCIJA

Održan prvi humanitarni turnir Djeca za djecu

U subotu, 9. prosinca u dvorani osnove škole Visoka održan je 1. humanitarni turnir Djeca za djecu u okviru istoimene humanitarne akcije. Humanitarnu akciju Djeca za djecu već 10. godinu organiziraju studenti Ekonomskog fakulteta u Splitu, a turnir je privukao brojne sportske ekipe.

Natjecanje je održano u dva sporta: košarci 3×3 i nogometu, točnije 3×3 na male branke. Sve je proteklo u sportskom ozračju, a nije nedostajalo ni potpore s tribina. U uzbudljivom finalu košarke 3×3 ekipa Split Huishan NE svladala je Dubrovnik 3×3, a treće mjesto pripalo je ekipi Postura. Pobjednik turnira 3×3 na male branke je MNK Šmrika koja je u finalu slavila protiv JIM, dok je treće mjesto zauzela ekipa Fejkarice. Organizatori ističu kako im je cilj da se kroz uključivanje mladih kroz sport i rekreaciju nastavi pomagati onima kojima je to najpotrebnije jer sport ima sposobnost ujedinjavanja ljudi.

Humanitarna akcija Djeca za djecu je počela 4. prosinca i nastavlja se do 15. siječnja, a osim turnira, organizatori su pripremili i štandove u tri splitska trgovačka centra, humanitarnu lutriju, pub kviz i aukciju sportskih dresova, a sva prikupljena sredstva studenti će donirati udruzi roditelja za djecu najteže tjelesne invalide i djecu s teškoćama u razvoju Anđeli.

POSLJEDNJE DODANO: