Brenomanija u Dalmaciji: U samo tri dana rasprodano pola splitske dvorane Gripe

U samo tri dana od početka službene prodaje ulaznica za splitsku izvedbu kazališne predstave “Lepa Brena Project” rasprodalo se već više od pola kapaciteta velike dvorane Gripe, pa su organizatori u dalmatinski dio turneje uključili još jedan grad – Makarsku.

Sudeći prema komentarima kojima nas obasipaju Splićani, posebice Splićanke, ova predstava je spoj za sve generacije. Bake, majke i kćeri spremaju se za zajednički izlazak i to nas posebno veseli. Publika ne dolazi samo iz Splita, već i iz okolnih gradova kao i otoka. Samo u Trogiru kupljeno je više od 100 ulaznica. U Kaštelima još i više. Zato smo dalmatinsku turneju odlučili obogatiti još jednom izvedbom – u Makarskoj. Stoga pozivamo sve iz Makarske, ali i publiku iz Vrgorca, Metkovića, Ploča, Opuzena, Čapljine… da nam se pridruže u Makarskoj i uživaju u izvedbi odlične glumačke ekipe Bitef teatra! U svim gradovima gledatelje očekuje vrhunska produkcija i predstava o kojoj će još dugo govoriti, poručuje Vedran Strukar, direktor zagrebačke kompanije Premier Media Group, koja organizira turneju ove kazališne uspješnice.

U travanjskoj turneji predstava stiže ponovno u Zagreb 12. travnja u veliku dvoranu zagrebačkog Studentskog centra, dan kasnije je na rasporedu u Rijeci u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, a onda kreće prema Dalmaciji. U subotu 15. travnja kazališno-glazbeno-scenski spektakl “Lepa Brena Project” uprizorit će se u Gradskoj sportskoj dvorani u Makarskoj, a dan poslije, u nedjelju 16. travnja, u splitskoj dvorani ŠC Gripe. Sve izvedbe počinju točno u 20 sati. 

Hit-predstava “Lepa Brena Project” izazvala je istinsku pomamu već prvim gostovanjima u Hrvatskoj! Zbog nevjerojatnog interesa publike predstava je rasprodana čak šest puta u četiri dana u Zagrebu i Rijeci. A svečana zagrebačka premijera, koja je privukla brojne uvažene ljude iz društvenog i javnog života, od predsjednika države, političara, do estradnih i glumačkih zvijezda, ali i najveću balkansku zvijezdu Lepu Brenu koja je bila inspiracija za postavljanje ove predstave, ostala je upamćena kao društveni događaj godine.

Predstava, čiji su autori i redatelji Vladimir Aleksić i Olga Dimitrijević, nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i hrvatske autorice Vedrane Klepice. Kroz likove Brena Jugoslavenka, Brena Seksualnosti, Brena Biznismenka, Brena Graditeljstva i Brena Pjesme prikazana je kompletna ličnost Lepe Brene i problemi s kojima se naše društvo susretalo posljednja četiri desetljeća na ovim prostorima, a susreće se i danas. Na pozornici se u ulogama Lepe Brene izmjenjuju prvaci beogradskog glumišta: Jasna Đuričić – prošlogodišnja dobitnica nagrade za najbolju europsku glumicu, čiji je zadnji film “Quo Vadis, Aida” bio nominiran za Oscara, kao i najnagrađivaniji beogradski glumci svoje generacije Aleksandra Janković, Jelena Ilić, Anđela Jovanović, Jovana Belović, Jovana Gavrilović, Tamara Krcunović, Vladimir Aleksić te Ivan Marković.

Ulaznice za Zagreb, Rijeku, Makarsku i Split dostupne su na stranici www.mojekarte.hr, a za splitsku izvedbu svoje mjesto u publici možete osigurati i na blagajni dvorane Gripe – radnim danom od 16 do 19 te subotom od 10 do 13 sati. S obzirom na ograničen broj mjesta te neviđeni interes u svim gradovima, ulaznice za ovu kazališnu senzaciju sezone treba osigurati na vrijeme.

POSLJEDNJE DODANO: