78 NAGRADA U SDŽ

Župan Boban primio nagrađene učenike: “Srce mi je ispunjeno!”

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban održao je tradicionalno primanje za učenike i mentore iz škola naše županije koji su na državnim i međunarodnim natjecanjima iz znanja i struke u 2023./2024. školskoj godini ostvarili uspjeh osvojivši jedno od prva tri mjesta. Tom prilikom dodijelio je i priznanja najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima, kao i posebne plakete.

-Srce mi je ispunjeno! Imamo 78 nagrada koje idu u našu županiju. Zaista sam iznimno sretan jer broj nagrađenih učenika iz godine u godinu raste. Imamo 10 kolektivnih nagrada, 24 nagrade za treće mjesto, 23 nagrade za drugo mjesto i čak 21 nagrada za prvo mjesto. Mnogi od njih će steći znanje i iskustvo diljem svijeta, ali moja im je poruka da se vrate ovdje, u svoju domovinu. Najveći dio ovih učenika iznikao je i preko našega Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, izjavio je Boban.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu Tomislav Đonlić ističe kako Splitsko-dalmatinska županija po broju nagrađenih učenika prednjači u odnosu na druge županije.

-Jako smo sretni i zadovoljni, a inače smo županija koja jako puno ulaže u obrazovanje. U tom smo sektoru najveći uz Zagreb, tako da je logično da ulažemo najviše. Poseban trud ulažemo i u rad s darovitom djecom unaprjeđivanjem pedagoškoga standarda. Tako sve potičemo da rezultati budu što bolje, izjavio je Đonlić i dodao kako je današnji događaj potvrda kvalitetnoga rada.

Luka Rančić je učenik 8. razreda Osnovne škole Split 3. Osvojio je dva prva mjesta na državnom natjecanju iz matematike.

-Trebalo je puno truda, puno se i dugo radilo. Zadovoljan sam uspjehom i puno mi znači što se takav uspjeh priznaje, rekao je ovaj budući gimnazijalac.

POSLJEDNJE DODANO: