NOVA LICA

Solin predstavio novi kadar za nadolazeću sezonu: “Cilj je vratiti se u rang više!”

NK Solin nakon ispadanja iz Prve NL krenuo je punom parom u pripreme za nadolazeću sezonu u rangu niže u Drugoj NL. Tako su na današnjoj presici uz predsjednika Ivicu Rakušića i gradonačelnika Solina Dalibora Ninčevića predstavljena nova lica koja bi klubu trebala vratiti sjaj, a ambicije se nisu skrivale. Sportski direktor Slavko Brekalo već je posložio raster igrača kao i omladinsku školu na čijem je čelu sada Tiho Trogrlić. Za trenera seniorske momčad doveden je Marin Oršulić, trener koji je je sa HNK Zadrom osvojio prvo mjesto u Trećoj NL, no ispali su u borbi za kvalifikacije i tako ostali i dalje u istom rangu.

Rakušić je kazao kako sutra započinju pripreme za novu sezonu te kako klub ima ambicije za povratak u rang više tamo gdje pripada. Stoga su i dovedeni novi ljudi na ključnim pozicijama koji su željni raditi za bolji napredak kluba.

Osim Rakušića, i gradonačelnik Solina, Dalibor Ninčević uputio je par riječi o situaciji u klubu te podvukao kako će grad i dalje financirati i stajati uz klub.

-Grad Solin ima veliki broj sportskih kluba i svi se financiraju iz gradskog proračuna. Solin je klub s poviješću i zaslužuje puno više. Klub je stabilan što dokazuje i prethodna loša sezona koja ga nije uzdrmala. Bilo je puno lutanja, ali konačno imamo obnovljen stadion, tribinu, svlačionice… NK Solin je itekako živ i želi se postaviti na još stabilnije noge. Na vrijeme smo krenuli sa svime. Pronašli smo adekvatnog trenera koji će razvijati naše momke i koji je navikao biti u vrhu. Rezultat se jedino može stvarati ako ima gladi i želje za istim. Nitko ne može garantirati da ćemo uspjeti, ali ambicije su jasne i želimo se vratiti tamo gdje pripadamo u viši nogometni rang, kazao je Ninčević.

Slavko Brekalo, novi sportski direktor kazao je kako će momčad Solina biti mlada zbog pravila o propozicijama natjecanja koje Druga NL zahtjeva. Stoga pomno biraju mlade igrače.

-Moramo balansirati jer će biti jedan jak rad za ove mlade momke i njihov razvoj. Bit će tu i par iskusnih igrača s iskustvom koji će biti dobar spoj s mladosti…

Trener Marin Oršulić istaknuo je kako se ne boji izazova i da se veseli radu u novom klubu.

-Želim imati mlade igrače koji će biti željni napretka. To je moja nogometna filozofija da napredujem i ja i oni. Bit će to težak proces, nikada nije lako kada se mijenja 10-15 igrača jer to je nova krv. Sutra krećemo s pripremama i testiranjima i dopunjavanjima kadra do početka sezone. Imamo raspored koji nije lagan na početku, ali zato sam tu jer se ne bojim izazova. Moramo ciljati vrh i da se poslije Hajduka mladi igrači ne misle gdje će igrati već da odmah znaju da je njihov idući izbor Solin. Zadovoljstvo mi je biti ovdje i sada je sve na nama, zaključio je Oršulić.

Novi šef omladinskog pogona je Tiho Trogrlić koji će napraviti selekciju i brinuti o razvoju budućih nogometaša.

-Ovaj projekt na poziv sportskog direktora me privukao i želim da izborim veći rang s juniorima ove godine jer nam kadeti i pioniri igraju već u rangu više. Zbog toga nam potentni mladi igrači odlaze, a cilj će nam biti zadržati ih svojoj kući jer nema ništa bolje za jedna klub nego kada stvori igrača iz vlastitog omladinskog pogona, dodao je Trogrlić.

Solin je predstavio i novi dres za nadolazeću sezonu u žutoj i plavoj boji.

POSLJEDNJE DODANO: