IZMJENA PLANA

Zračna luka Rijeka odustaje od povećanja cijena parkinga

Nakon nedavnog vala nezadovoljstva u turističkom sektoru zbog najavljenog drastičnog povećanja cijena parkiranja za prijevoznike u Zračnoj luci Rijeka, nova odluka donesena je s Krka. Unatoč ranijim najavama, cijene parkiranja za sada će ostati nepromijenjene. Putnici su proteklog vikenda doživjeli neugodnosti pri dolasku u zračnu luku, gdje su autobusi čekali izvan nje, prisiljavajući ih da s prtljagom hodaju znatnu udaljenost do prijevoznika. Ova situacija izazvala je razočaranje među putnicima, ali i reakcije u turističkom sektoru, prenosi HRT.

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera, Irena Pešić Živadinov, istaknula je da ovakve promjene ne doprinose ugledu regije te da su strani partneri već počeli reagirati na nove uvjete. S druge strane, direktor Zračne luke Rijeka, Tomislav Palalić, tvrdi da je situacija bila inscenirana kako bi se izazvala medijska hajka. On također upućuje kritike na nedovoljnu promociju zračnog prijevoza od strane Turističke zajednice Kvarnera, što je rezultiralo gubitkom avioprijevoznika.

Međutim, agencije smatraju nove cijene nerealnima, uspoređujući ih s drugim zračnim lukama u regiji koje imaju znatno veći promet. Ipak, nova odluka donosi privremeno zadržavanje postojećih cijena parkiranja uz dva uvjeta: privatni prijevoznici neće naplaćivati dodatne transfere po visokim cijenama, a Turistička zajednica Kvarnera će biti pozvana da potiče zračni prijevoz i uvođenje novih aviolinija.

Direktor Palalić najavljuje i da će se primjena postojećeg cjenika odgoditi do početka slijedeće zimske sezone, pružajući priliku za postizanje razumnog dogovora. Ova nova odluka će se nadamo riješiti neugodnosti koje su putnici doživjeli proteklog vikenda, a istovremeno pružiti priliku za daljnji razvoj zračnog prometa u regiji.

POSLJEDNJE DODANO: