OTVORENJE SA STILOM

[FOTO] Dubrovnik se sprema za advent

Dubrovački Zimski festival koji je svoj početak imao još 2014. godine, postao je nezaobilazna manifestacija koja obogaćuje kulturni život Dubrovnika tijekom hladnih mjeseci. Ova zimsko-glazbena proslava, održava se od kraja studenog do početka siječnja, a njezin primarni cilj je oživjeti hrvatski grad-biser – Dubrovnik tijekom najhladnijeg dijela godine.

Dubrovački Stradun, tradicionalno središte zbivanja, ponovno će zračiti prazničnom atmosferom tijekom Adventa. Ove godine, događanja će se odvijati na više lokacija u povijesnoj jezgri, s posebnim naglaskom na samom Stradunu, gdje će kulminirati gradski doček nove godine. Na ovoj ikoničnoj lokaciji, posjetitelje će razveseljavati glazbene zvijezde poput Prljavog kazališta, Parnog valjka, 4 tenora, Tomislava Bralića, Klape Intrade, Jelene Rozge i mnogih drugih.

Za ljubitelje glazbe, koncerti će se održati i na Vojnoviću, kod studentskog doma, s izvođačima poput Vojka V, Mate Bulića, Zsa Zse i drugih.

Djeca i mladi svoje će mjesto pronaći u Uvali Lapad, gdje će biti postavljeno klizalište, uz razne radionice i glazbene nastupe. Posebno su istaknuti programi za djecu poput Sjevernog pola i dječjeg programa u naselju Mokošica.

Uzbudljiv početak ovogodišnjeg Zimskog festivala planiran je za subotu, obećavajući posjetiteljima raznolik program događanja koji će zadovoljiti različite ukuse i interese. Festival, osim što obuhvaća širok spektar umjetničkih izričaja, posebno će naglasiti božićno-novogodišnje čarolije kroz ‘Advent u Dubrovniku’.

POSLJEDNJE DODANO: