OPTUŽNICA PROTIV ANTE RUŠIĆA

Žicao novac ispred Cornera, a kad ga nije dobio iz stana je donio nož i ubio 22-godišnjeg Luku!

Ante Rušić (31) optužen je za ubojstvo Luke Bančića (22) na pločniku ispred hotela Corner u Splitu, optužnicu je protiv njega podignulo Županijsko državno odvjetništvo. Rušić i njegov brat (37) verbalno su se sukobili s Bančićem, 24. veljače koju minutu prije 1 sat u noći. Prije toga su mladića žicali novac, a kada im on novac nije dao, Rušić je otišao u svoj stan po nož, vratio se i nasrnuo na Bančića, koji se udaljio s mjesta gdje se porječkao s Rušićima. Rušić se tereti da je trčao za mladićem dostigao Bančića te mu zadao ubodnu ranu u desnu stranu prsišta, a od zadobivenih ozljeda nesretni je mladić uskoro preminuo u KBC-u Split.

…U nakani da ga liši života, nožem je mladića uboo u predjelu desne strane prsnog koša zadavši mu ubodnu ranu prsnog koša nakon čega je ponovno zamahivao nožem prema žrtvi koja je trčala, sve dok se žrtva nije srušila na pod i ubrzo preminula uslijed zadobivene ozljede – stoji u optužnici.

Tužiteljstvo je u optužnici traži produljenje istražnog zatvora koji mu je određen nakon uhićenja.

Podsjetimo, braća i osumnjičeni višestruko su bili prijavljeni, u dosjeu policije pobrojano je više od tridesetak djela koja se većinom vode kao postupci na Prekršajnom sudu u Splitu.

Smatrajući da su policija i pravosuđe zakazali u slučaju braće Rušić, Splićani su nakon ubojstva Luke Bančića organizirali okupljanje pred Sudom upozoravajući da država nije napravila sve što je trebala kako bi spriječila tragediju koja se dogodila. Rušić je u zatvoru dobio batine nakon čega je dobio premještaj u šibenski zatvor. Medicinarima je rekao kako je pao s kreveta, ali ozljede su sugerirale nešto sasvim drugo.

POSLJEDNJE DODANO: