OBJAVILA UEFA

Policijski inspektor sudit će Hrvatskoj i Italiji u Leipzigu

Danny Makkelie će biti glavni sudac utakmice Hrvatske i Italije u Leipzigu u ponedjeljak u 21 sat. Nizozemac je Hrvatskoj sudio jednom, u ključnoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, pobjedi 1:0 nad Rusijom u Splitu (autogol Fjodora Kudrjašova pred kraj susreta) po strašnom nevremenu, odnosno obilnoj kiši.

Makkelie je, inače, policijski inspektor, ima 41 godinu, te iza sebe ima neke sudačke repove. Ali, tko ih nema? Uglavnom, pamti ga se po nepriznatom pogotku Cristianu Ronaldu u Beogradu u kvalifikacijama za isto Svjetsko prvenstvo. Završilo je 2:2 između Srbije i Portugala, Ronaldov pogodak bio bi pobjednički, no Makkelie nije vidio da je lopta prešla gol-crtu. Doduše, to više ide na dušu njegovom pomoćniku.

Ono što mu se više zamjera jest poguranac Engleskoj na Europskom prvenstvu 2021. godine, olako dosuđen jedanaesterac u polufinalu protiv Danske u 102. minuti, dakle, u prvom produžetku. Sterling je pao u kontaktu s Jensenom, Makkelie je odmah pokazao na bijelu točku, VAR pregledavao i na kraju se složio s Nizozemcem. Kaneu je penal obranio Schmeichel, no lopta se vratila engleskom napadaču, koji je onda pogodio za 2:1. Engleska je u finalu na Wembleyu poražena od Italije nakon izvođenja jedanaesteraca.

POSLJEDNJE DODANO: