GOSPODARSKI KRIMINAL

Žena kod Rijeke oštetila tri tvrtke za oko 219.000 eura

Policijska uprava Primorsko-goranska izvijestila je o prijavi 43-godišnjakinje za čak 12 kažnjivih djela gospodarskog kriminala kojima je nanijela štetu tri tvrtke u ukupnom iznosu od oko 219 tisuća eura.

Sumnjiči ju se da, kao odgovorna osoba triju tvrtki s područja Primorsko-goranske županije, nije proknjižila na račune sav fiskalizirani promet ostvaren djelatnošću tvrtki tijekom razdoblja od 2018. do 2021. godine. Prema izvješću policije, oko 185 tisuća eura zadržala je za sebe, dok je s računa tvrtki u istom razdoblju podizala gotovinu u iznosu od oko 34 eura, pri tome ne evidentirajući te transakcije u poslovnim knjigama.

Uz to, policija navodi da prijavljena 43-godišnjakinja nije podnijela prijavu za obračun poreza od 2018. do 2021., ne iskazujući drugi dohodak u visini izuzete financijske imovine tvrtki za privatne svrhe. Time je izbjegla plaćanje poreza u iznosu većem od 45 tisuća eura, što je rezultiralo oštećenjem Državnog proračuna RH.

Prijavljena je za niz kažnjivih djela, među kojima su zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaja poreza ili carine te povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Ovaj slučaj predstavlja ozbiljnu prijetnju integritetu poslovanja i financijskoj stabilnosti tvrtki, kao i državnim financijama.

POSLJEDNJE DODANO: