NAJDUGOVJEČNIJI TURNIR U HRVATSKOJ

Završen još jedan turnir Istarska Rivijera: Splićanin Luka Mikrut i Alen Bill odnijeli pobjedu

Posljednjih šest dana Poreč je bio glavna teniska pozornica u Hrvatskoj. Naime, 52. izdanje Istarske Rivijere, najdugovječnijeg teniskog turnira u Hrvatskoj, ove godine ugostilo je preko 40 tenisača samo u glavnom dijelu turnira, a ubrojimo li i kvalifikacije, ta brojka prelazi stotinu igrača koji su ove godine u Tenis centru Pical imali priliku osvojiti možda i svoje prve ATP bodove.

Pobjednik turnira u pojedinačnoj kategoriji je Austrijanac Sandro Kopp koji je sa 6-3, 6-2 svladao Francuza Luku Pavlovića. U parovima su pobjedu odnijeli Luka Mikrut i Alen Bill pobijedivši u finalu (6-1, 7-5) Nikolu Bašića i Milija Poljička.

Direktor turnira, Branimir Horvat, osvrnuo se na još jednu uspješno završenu Istarsku Rivijeru te istaknuo:

Sjajni mečevi, izvrsna atmosfera, tenisači i timovi koji zajedno s publikom stvaraju tu atmosferu obilježili su i ovogodišnje izdanje turnira Istarska Rivijera. Zaista smo ponosni na tu dugogodišnju tradiciju i reputaciju koju je turnir tijekom godina stvorio. Hvala svim sudionicima i sponzorima na podršci.

Ovaj tradicionalni turnir, koji pripada seriji ITF turnira, predstavlja prvu stepenicu muškog profesionalnog tenisa, te svake godine okupi stotine mladih tenisača koji imaju priliku igrati u jakoj međunarodnoj konkurenciji. Istarsku Rivijeru organizira Teniski klub Top Spin uz punu podršku glavnog sponzora, Valamar Riviere te Grada Poreča, Turističke zajednice grada Poreča, Turističke zajednice općine Tar Vabriga, Sportske zajednice Grada Poreča te Turističke zajednice Istarske županije. Nagradni fond turnira iznosi 15.000 dolara, a upravo je ovaj turnir bio jedan od prvih poligona za mnoge uspješne svjetske tenisače poput Gorana Ivaniševića, legende hrvatskog sporta.

-Ponosni smo na činjenicu što je Valamar već dugi niz godina domaćin najdugovječnijeg teniskog turnira u Hrvatskoj te što upravo ovdje mladi talentirani tenisači započinju svoju profesionalnu karijeru. Ovaj turnir jedna je od mnogih manifestacija koje podržavamo u cilju razvoja i promocije sporta u zajednici. Nastavit ćemo ulagati u  infrastrukturu i sportske sadržaje kako bismo osigurali da destinacije u kojima posluje Valamar budu poželjne ljubiteljima sporta i rekreacije. Ovom prilikom želim se zahvaliti organizatorima turnira na izvrsnoj suradnji i odličnoj organizaciji te čestitati pobjednicima ovogodišnje Istarske Rivijere, rekao je Damir Banko, direktor sporta u Valamar Rivieri.

Valamar kontinuirano ulaže u lokalnu zajednicu i podržava organizaciju brojnih sportskih događaja te na taj način aktivno pridonosi promociji sporta i razvoju destinacija u kojima posluje.

POSLJEDNJE DODANO: