OBAVIJEST IZ HALMED-A

Iz ljekarni se povlači serija još jednog proizvoda zbog neispravnosti u kakvoći

Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) objavila je da se povlači serija lijeka SOOLANTRA krema (ivermectin).

-Tvrtka Medika d.d., distributer lijeka SOOLANTRA krema (ivermectin), u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serije 2414239A predmetnog lijeka. Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Navedeni postupak povlačenja provodi se zbog neispravnosti u kakvoći koja se odnosi na kontaminaciju koja nema opasnost po zdravlje.

Budući da odobrenje za stavljanje u promet u Republici Hrvatskoj nema niti jedan lijek s istom djelatnom tvari u istom farmaceutskom obliku, navedeni lijek se nabavlja postupkom izvanrednog unošenja temeljem izjave zdravstvene ustanove o potrebi za nabavkom lijeka ili za nužne slučajeve liječenja na pojedinačni recept.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije, navode iz HALMED-a.

POSLJEDNJE DODANO: