IVICA PULJAK

“Zasad 57 zastupnika podržava konstituiranje antikorupcijske većine!”

Predsjednik stranke Centar Ivica Puljak kazao je u srijedu da za sada 57 zastupnika podržava ideju o konstituiranju antikorupcijske većine koja bi donijela tri zakona, ukinula takozvani lex AP, promijenila izborni zakon i smijenila glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića.

– Ideja je da se što je moguće prije konstituira Sabor, da se stvori antikorupcijska većina koja će donijeti tri zakona, to su ukidanje lex AP, smjena Ivana Turudića i promjena izbornog zakona. To će biti platforma za daljnje razgovore i daljnji smjer, kazao je Puljak nakon sastanka partnera iz koalicije Rijeke pravde.

Dodao je da tu ideju zasad podržava 57 zastupnika, koalicija Rijeke pravde, Možemo!, Matija Posavec, IDS i Fokus, a da manjine stoje po strani i čekaju rasplet događaja.

Puljak je pozvao sve one kojima je stalo do toga da HDZ treći put ne dođe na vlast da se pridruže toj ideji, da se prestane s ultimatumima tko s kim može i tko s kim ne može jer je “sada važno da se svi ujedinimo oko ideje da HDZ treći put ne dođe na vlast”.

Ako je Domovinskom pokretu stalo do toga da HDZ treći put ne dođe na vlast i ne nastavi s korupcijom, kao što je dosad radio, onda će se pridružiti toj ideji da se sve odluke prenesu u Sabor i Sabor zaista postane tijelo koje odlučuje. Pozivam ih da prestanu s ultimatumima i pridruže se toj ideji.

Dodao je kako nema razloga da se tome ne pridruži i Most poručivši mu kako je sada vrijeme da se izjasne o toj ideji bez obzira na turbulencije unutar stranke.

Nakon promjene zakona i smjene Turudića, poručio je, razgovaralo bi se o sljedećim koracima, sastavljanju vlade, mandataru i dr. pri čemu je ideja da Zoran Milanović bude mandatar ostavljena po strani.

POSLJEDNJE DODANO: