TVRTKA DOLIS ODGOVORILA IVOŠEVIĆU

“Ovo nije prvi put da zamjenik gradonačelnika Ivošević iznosi potpune neistine…”

Tvrtka Dolis d.o.o. koju je Bojan Ivošević optužio da provodi ilegalne radnje na plaži Kašjuni uputila je odgovor dogradonačelniku.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

-Podsjećamo javnost da ovo nije prvi put da zamjenik gradonačelnika Ivošević iznosi potpune neistine u svrhu osobnih političkih obračuna s drugim strankama, a sve na štetu tvrtke Dolis. Od početka poslovanja na Kašjunima, u niti jednom trenutku te ni na koji način nismo prekršili odredbe Ugovora o koncesiji na pomorskom dobru, što je uostalom potvrdio i Ustavni sud Republike Hrvatske. I uoči te presude javno smo upozoravali da smo izloženi pravnom i fizičkom nasilju te opetovanim političkim prijetnjama bez ikakve pravne osnove.

Unatoč svemu tome, najnovija objava zamjenika Ivoševića, osim što je u potpunosti sukobljena s logikom i zdravim razumom, očigledno nagovještava nastavak institucionalnog pritiska s pozicije političke moći. Zabrinjava količina neistina iznesena u ovoj objavi u kojoj Ivošević našu tvrtku proziva za “ilegalne” aktivnosti i pritom navodi Članak 197. Zakona o pomorskom dobru koji propisuje novčane kazne za pravne osobe koje BEZ pravne osnove provode određene aktivnosti, a istovremeno u potpunosti svjestan činjenice da naša tvrtka ima važeći Ugovor o koncesiji koji predstavlja posebnu upotrebu pomorskog dobra.

Sukladno Članku 6. navedenog Ugovora, kao koncesionar dužni smo održavati i štititi pomorsko dobro, odnosno uređivati plažu koristeći vlastita financijska sredstva. Kao i svake godine uoči ljetne sezone, uputili smo obavijest o namjeri provođenja aktivnosti prihrane plaže SDŽ, Lučkoj kapetaniji i JUPŠ Marjan. Aktivnosti prihrane obavljaju se zbog prirodnih oštećenja nastalih pod utjecajem vjetra i mora, a pazeći pritom da se ne mijenja postojeća obalna crta. Da su aktivnosti na Kašjunima u skladu sa Zakonom potvrdila je i policija koja u nekoliko izlazaka na teren nije pronašla nikakve elemente za postupanje. Za kraj ističemo da će i ovog ljeta naši sugrađani i gosti u Kašjunima imati jedinu uređenu plažu uslijed radova na Žnjanu i izuzetno lošeg stanja ostalih splitskih plaža”, odgovorila je tvrtka Dolis.

POSLJEDNJE DODANO: