IZVANREDNA KONFERENCIJA

Zamjenik gradonačelnika Splita pokušao zabraniti HDZ-ov skup?: Šuta optužuje za gušenje slobode govora

Predsjednik splitskog HDZ-a Tomislav Šuta na izvanrednoj konferenciji za novinare kako je zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević pokušavanjem zabrane promidžbenog skupa HDZ-a u Splitu pokazao strah i kako se tako želi ugušiti demokracija i sloboda govora. Istaknuo je kako nikakav dug HDZ-a kojega spominje Ivošević ne postoji.

Grad Split je poslao poruke straha od HDZ-a. Činjenice su da naša stranka najnormalniji i afirmacijom djeluje u kampanji i nije pokazala destrukciju. Želimo razvoj i boljitak Hrvatske. Vidimo jednu totalnu destrukciju i omalovažavanje institucija od strane dogradonačelnik i gradonačelnika. U sve ovo umiješan je SDP i rijeke pravde – tvrdi Šuta.

Dodaje kako je ovo gušenje demokracije i slobode govora.

Nismo imali nikakvoga duga, a oni omalovažavaju sve. HDZ je bio 20 godina u Sinjskoj ulici i ugovor se svaki put produživao. Tražili smo produženje ugovora, a tajnica je tri dana nakon isteka dobila mail da ne možemo biti u tom prostoru jer su tako odlučili Ivica Puljak i Maja Đerek. Pokazali smo i tada odlučnost te da se ne bojimo nikoga. Oni su zaračunali naknadu za koju ne znaju za što su ju zaračunali. Nikada nismo dobili od Grada Splita da smo dužni. Bilo bi pristojno da se gradonačelnik oglasi. Zamjenik je zloupotrijebio svoj položaj i pokazao kako se odnosi prema svim ljudima i prema HDZ-u prema kojemu pokazuje strah – zaključio je Šuta.

Župan Blaženko Boban ustvrdio je da HDZ u ovu kampanju ide projektima i onim što je do sada napravio.

Očito je strah zavladao, upravo zbog onoga što je do sada učinjeno i što se planira napraviti. Ovo je po prvi put da se u demokratskoj Hrvatskoj u Splitu navodi da će zabraniti skup. Međutim, ne mogu zabraniti biračima da 17. iziđu na izbore. Međutim, sve je to refleks straha njihova mentora, koji se boji dati ostavku i krenuti u izbore. Zabraniti jednoj političkoj opciji održavanje skupa je skandalozno! – zaključio je Boban.

POSLJEDNJE DODANO: