SKANDAL!

Putnik preminuo na putu iz Hrvatske u München, a liječnik hitne pomoći bio pod utjecajem alkohola

Liječnik Hitne pomoći napuhao je 2,2 promila alkohola u krvi, a bolesni pacijent je zbog pogrešne intubacije u sanitetskom vozilu preminuo. Tako piše austrijski list Heute, pozivajući se na Kronen Zeitung, a navode da je riječ o skandaloznom slučaju pri prijevozu sanitetskim vozilom bolesnog pacijenta, na putu iz Hrvatske u München. Navode kako je pacijentu odjednom pozlilo nakon Karavanke u austrijskoj pokrajini Koruškoj, no da “pijani liječnik s 2,2 promila alkohola u krvi nije mogao ništa više učiniti te je pacijent umro”

Na mjesto tragedije pozvali su kola austrijske Hitne pomoći, no pacijent je umro na putu do bolnice u Villachu. Nisu naveli ime, prezime, kao ni državljanstvo preminulog pacijenta. Pozvali su potom policiju, koja je primijetila da se mladi liječnik čudno ponaša, te zaudara na alkohol. Napuhao je čak 2,2 promila alkohola. Naknadno je utvrđeno da je, kako piše Heute, “34-godišnji slovenski liječnik navodno pogrešno intubirao pacijenta u vozilu”.

Umjesto u dušnik, vodilicu tubusa je umetnuo u jednjak, navodi se u kaznenoj prijavi klagenfurtskog državnog odvjetništva, piše Kaernten. Navode kako je rezultat vještačenja pokazao da pogrešan medicinski potez pijanog liječnika “nije bio uzrok smrti pacijenta”.

Skandal će imati i sudski epilog, a mladog, pijanog liječnika optužili su da je “doveo u opasnost tjelesnu sigurnost pacijenta”. Prijeti mu tako zatvorska kazna do tri mjeseca, što bi, prema pisanju medija, mogao biti i kraj tek započete liječničke karijere 34-godišnjaka. Za prijavljenog liječnika vrijedi načelo nevinosti tako dugo dok mu se ne dokaže krivnja.

POSLJEDNJE DODANO: